Ránctalanító krém házilag

Az élet természetes folyamatának, az idő múlásának egyik része, hogy egyre több ránc jelenik meg az arcunkon. Az, hogy kinek mennyire ráncos az arcbőre egy bizonyos korban, az természetesen a génektől is függ. Napjainkban már számos ránctalanító krém kapható a boltokban, azonban saját magunk is elkészíthetjük a ránctalanító krémünket.

[wp_ad_camp_1]

Házi ránctalanító krém mindössze néhány perc alatt. Mindannyiunk számára fontos, hogy megőrizzük egészségünket és ehhez az is hozzátartozik, hogy a mesterséges szerek helyett próbáljunk meg minél több természetes alapanyagokból készült terméket használni. Hogyha arckrémekről van szó, akkor a lista nagyon hosszú és a reklámokban azt látjuk, hogy csodákat képesek művelni az arcbőrrel. Nem kell azonban megvásárolni a legdrágább kozmetikai szereket, ránctalanító krémeket ahhoz, hogy bőrünkön kevésbé látszanak a ráncok. Gondoljunk csak bele abba, hogy évezredekkel ezelőtt is használtak olyan szépségápoló szereket, amik természetes alapanyagokból készültek és szebbé tették a bőrt. Érdemes tehát kipróbálni az otthon elkészített ránctalanító krémet, arcpakolást a ráncok növekedésének megakadályozása érdekében.

Ránctalanító krém
Ránctalanító krém

Nincs más dolgunk, mint egy kisebb tálban összekeverni három evőkanál szódabikarbónát, egy evőkanál mézet, három vagy négy E vitamin kapszulát, három vagy négy evőkanál tejet és negyed teáskanál őrölt fahéjat. Ha mindez kész, akkor már kerülhet is fel az arcra. Enyhe mozdulatokkal masszírozzuk bele a bőrbe, majd hagyjuk száradni 10-15 percet. A szódabikarbóna megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől, a méz hidratálja és ellátja tápanyagokkal a bőrt, az E-vitamin pedig segít abban, hogy a bőr sejtjei megőrizzék rugalmasságukat. A fahéj enyhén felhevíti az arcbőrt és ezáltal több oxigén jut majd el a sejtekhez beindítva a természetes méregtelenítő folyamatokat.