Próbáld ki a sós vizű strandot Erdélyben!

Ha tervezted, hogy Erdélybe utazol, akkor mondhatni, hogy kötelező meglátogatnod Parajdot, avagy a sóvidék turisztikai gyöngyszemét. A városban található teljesen egyedi és persze gyönyörű sóbánya évente rengeteg turistát vonz úgy belföldről, mint természetesen külföldről is.

[wp_ad_camp_1]

Sokak gyógyulni szeretnének a bánya különleges klímája és egyedülálló gyógyhatása által, mások viszont inkább a szabadba szeretnek lenni, élvezni akarják a természet nyújtotta hihetetlen szépséget, vagy az igencsak gazdag kézműves kirakodóvásár sokadalmát. Kedvedre vásárolhatsz mutatós, apró szuveníreket. Ezek a szuvenírek ízületi fájdalmakra használható terápiás sózsákocskák is lehetnek, de válogathatsz a fürdősók között is, ha az élményt haza szeretnéd vinni otthonodba.

Parajd sós strand
Parajd sós strand

Ha ez még mind nem lenne elég, akkor egy jó hír is vár! A román sajtónak adott közlemény alapján kiderült, hogy végre célegyenesbe tartanak a parajdi sós vizű strand felújításának munkálatai. Talán nyáron már próbára is teheted a felújított medencék nyújtotta élményeket. A strand nagyjából 5.600 négyzetméter területen terül el, így Erdély legnagyobb sós vizű strandja is egyben. A befektetés értéke igen csak magas, hiszen eléri a 1,5 millió eurót is. A turisták tökéletes kényelmét egy 4 csillagos wellness központ biztosítja, emellett két sós vizű medence, egy nagyobb napozóhely, éttermek, táborozóhely, sőt kulcsos faházak között is lehet válogatni.

A parajdi sós strand egyediségéhez tartozik még az is, hogy a medencék vize teljesen természetes, ugyanis azt teljes mértékben egy földalatti sós termálforrás fogja majd táplálni. A strand este is működőképes lesz, mivel kivilágítják. Amikor tehát úgy kívánod, akkor este is nyugodtan megfürdőzhetsz a sós termálvízben. Ha tehát Erdélybe készülődsz, akkor mindenképp érdemes egy-két napot szánnod a sós vizű élményre is!