Paleo webáruház – az egészséges és hosszú élet titka

Ugye Ön is belegondolt már abba, hogy mennyire jó lenne betegségek és különböző allergiák nélkül egészséges és hosszú életet élni? Akkor itt az ideje váltani. Tökéletes megoldást nyújthat az amerikai dietetikus által 1975-ben kifejlesztett diéta, amely valójában sport-diéta, de mindenki használhatja, akinek egy kicsit is számít az egészsége.

[wp_ad_camp_1]

Paleo webáruház tökéletes megoldás lehet, azok számára, akik szeretnének tenni az egészségük megőrzése érdekében és szeretnék a modernkori betegségeket elkerülni. A paleolit korban élő ősember nem háziasította az állatokat, nem termelt gabonát, nem fogyasztott tejet és tejtermékeket. Ezekre hívja fel a figyelmünket a paleo diéta. A paleo diéta nagyon egyszerű elven működik, ugyanazt a táplálkozási módot követi, mint az ősember 2,5 millió évvel ezelőtt. Ennyi idő elteltével a genetika állományunk szinte semmit sem változott, ezért a gabonaféléket, a tejet, a finomított cukrot nem ismeri a szervezetünk és nem tudja kellően feldolgozni. Ezáltal ütköznek ki olyan betegségek, mint cukorbetegség, laktózérzékenység, gluténérzékenység stb. A paleo étrendben sem szerepelnek ezek a nyersanyagok.

Paleo
Paleo

Tiltólistán szerepel az össze gabonaféle (búza, kukorica, árpa, rozs, rizs) mivel ezek gyorsan felszívódó szénhidrátok, és magas a glikémiás indexük. Ide soroljuk meg a tejet és tejtermékeket, kivéve a kemény és félkemény sajtokat, transz-zsírokat pl. margarin, a növényi olajokat, mivel hő hatására mérgező anyagok szabadulnak fel. A paleolit étrend kizárja még azon zöldségek fogyasztását, melyek szolanint vagy lektint tartalmaznak ezek pedig a paradicsom, paprika, padlizsán és a burgonya. Továbbá teljesen elzárkózik a készételek fogyasztásától, főleg azoktól, amelyek a fenti alapagyagok közül bármelyiket is tartalmazza. A paleolit diétához szükséges termékeket beszerezheti a www.nulife.hu weboldalon.