Palackos víz helyett víztisztító berendezés

A palackos víz fogyasztása folyamatosan növekszik szinte minden évben. Ha létezik sokkal olcsóbb és környezetvédőbb alternatíva, ami az otthoni víztisztító berendezések használata lenne.

[wp_ad_camp_1]

A PET palackos ásványvizek nagyon terhelik a környezetet, hiszen évente 391 milliárd liter palackozott víz készül, ami percenkét 1 millió palacknak felel meg. Ennek következtében az óceánok szinte műanyagban úsznak.
Ez azért meglepő, hiszen a világon mindenhol szeretnék csökkenteni a műanyag szennyezettséget, viszont a palackozott víz fogyasztása folyamatosan növekszik. 2022-re 440 milliárd literes mennyiséget is át fogjuk lépni, ami rettenetesen magas szám!

Tehát a palackos víz vásárlásával jelentősen ártunk a környezetünknek és növeljük az ökológiai lábnyomunkat is. Ugyan sokszor hallani a PET palackok újra hasznosításáról, de a gyakorlatban ez elenyésző, csupán 10-20%-között mozoghat jobb esetben. Ez a minimális újra felhasználás a műanyag palackok keltette sürgető problémát korántsem oldja meg, még lassító hatása is elhanyagolható.

Palackos víz helyett víztisztító berendezés
Palackos víz helyett víztisztító berendezés

A víztisztító és vízszűrő berendezések ezzel ellentétben lokálisan, a felhasználás helyén biztosítják a szűrt ivóvizet. Mert nem csak a műanyag palackok jelentenek környezetvédelmi problémát, hanem a „csomagolt víz” logisztikája is feleslegesen terheli az ökológiai rendszerünket. Így egy ivóvíztisztító rendszer otthoni használatával nemcsak a műanyagtól szabadhatjuk meg a környezetünket, hanem jelentős üzemanyag fogyasztással kapcsolatos káros anyag kibocsájtást is megtakaríthatjuk.

Következtetés szerüen a palackozott vízfogyasztás fenntarthatatlan és csupán vészhelyzeti alkalmazása indokolt, ami csak eseti alkalom és korlátozott mértékű, nem pedig a lakosság mindennapos vízfogyasztási szokásaival azonos. Sajnálatos módon ugyan Magyarország vezetékes ivóvíz ellátása „kiváló”, de nagyon kevesen fogyasszák. A magyar lakosság jelentős része palackozott ivóvizet használ folyamatosan a mindennapokban, holott az otthoni víztisztító berendezések használatával rengeteg előnyre tehetnének szert, amellett, hogy nagymértékben tennék macera mentessé a mindennapjaikat is.

Víztisztító Diszkont miden, ami víztisztító…