Őszi programlehetőségek kültéren és beltéren

Az őszről sokaknak csak a csapadék, a meleg öltözet, a pocsolyák és az esőkabát jut eszébe. Pedig, ha már őszanyó befestette a tájat a kedvenc színeivel, csodálatosabb évszak nincs is talán. Programlehetőség is akad bőven. Nézzünk néhányat!

Kültéri programoknak ideálisak a többféle témakörre épülő fesztiválok, mint a tök, a gesztenye vagy a különböző szüretek. A szervezett programok mellett persze, ha az időjárás lehetővé teszi, rengeteg túraútvonal áll rendelkezésre az országban, melyek meghódításra várnak. Az országot keresztül szelő Kéktúra útvonal 1172 km hosszú táv, mely során 152 bélyeget gyűjthetnek a túrázók, s a barangolások közben látottak tökéletesen kielégítik a kalandvágyat. Aki nem pecsétgyűjtésre hajt, választhat más útvonalat is, hisz az ország bővelkedik a kirándulóhelyben, s ez minden megyére igaz. Akár botanikus kertről, füvészkertről, vagy különböző várakról is legyen szó, Magyarország nem okoz csalódást e téren!

Azonban nyilván az ősz nem csak napsütéses napokat hozhat. Viszont a borongós idő nem ad okot az otthoni unatkozásra. Lehetőség így is rengeteg van. Teaházakban kávézókban, cukrászdákban kiválóan el lehet tölteni néhány órát, de a klasszikus mozis délután sem utolsó alternatíva. Kultúra iránt lelkesedők számára rengeteg múzeum, kiállítás és zenei előadás áll rendelkezésre, az aktívabb tevékenységet kedvelők számára beltéri pályákon végezhető sportok, mint az úszás, a tenisz, a squash, falmászás, stb. segíthet levezetni a feles energiákat. S persze a jó öreg workshopok, melyek egyre nagyobb teret hódítanak, szintén jó programok. Mindegy, hogy gasztronómiai vagy kézműves, érdemes egy-egy ilyen alkalmon részt venni, mert remek szórakozási lehetőség, mely kimozdítja az embereket a komfortzónájukból. Tehát az ősz szépségei a szabadban és zárt térben egyaránt fellelhetők, csak venni kell a fáradságot, hogy ráleljünk! Kalandra fel!