Online társkeresés avagy, hogyan is ismerkedjünk a neten?

Az internetes társkeresők használata ma már világszerte elterjedt, ám sokaknak még mindig nem egészen világos e remek találmány használata. Pedig a felgyorsult társadalom velejárója, hogy az emberek virtuálisan igyekeznek első körben megismerni egymást, mégis sokan beleesnek abba a hibába, hogy fogalmuk sincs miként is kellene a másik fél irányába közelíteni. Cikkünkben most összeszedtünk néhány elengedhetetlen alapszabályt, ami megkönnyítheti az online társkeresést, majd sikeressé teheti azt.

[wp_ad_camp_1]

Bemutatkozás=őszinteség

Tipikus társkeresési hibának minősül, amikor egyik vagy másik fél igyekszik magát sokkal jobb színben feltüntetni. Hibáit, rossz tulajdonságait elkendőzi és egy olyan idilli képet fest le magáról, ami bár roppant szimpatikus a másik fél, mégis gyanús lehet. Ugyanis tökéletes, hiba nélküli ember nem létezik és bár nyilván egy kibontakozó kapcsolat elején igyekszünk minél inkább az erősségeinkre koncentrálni, nem szabad átesni a ló túlsó oldalára sem, hiszen, hogy is szól a mondás: a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát?

Ne idealizáljuk túl!

Azok nők illetve férfiak, akik már hosszabb ideje szinglik hajlamosak beleesni abba a hibába, hogy túlidealizálják a párkeresést, mint folyamatot. Csakúgy, mint a vásárlás esetében több terméket is szemügyre vesznek, és a végén kiválasztják a megfelelőt. Csakhogy a pár keresést össze sem hasonlíthatjuk a tényleges vásárlás menetével, hiszen sem a nők sem a férfiak nem árucikkek, amiket leemelünk a polcról, vagy nyolc napon belül visszaviszünk, ha nem tetszik. A sikeres pártalálás titka nem a mennyiség, hanem a minőség, vagyis hogy szánunk-e elegendő időt a partnerünk megismerésére.

Mindenki szeretetre vágyik

Az ember alapvetően társas lény, ám a hosszú idők óta tartó magány képes elhitetni még a legelszántabbak is, hogy nem kellenek senkinek. Ami persze nyilván nincs így, hiszen mindenkinek megvan a maga szépsége és értékei, ennek ellenére, ha valaki éppen sikertelenebb periódusát éli a párkeresésbe igenis elbizonytalanodhat. Az ilyen emberek valószínűleg nehezebben oldódnak fel, ha lehetőség kínálkozik egy kapcsolatra. Ezért igyekezzünk szem előtt tartani az ő érzéseit és ne fukarkodjunk kimutatni a sajátjainkat sem.

Ismerkedési alapszabályok
Ismerkedési alapszabályok

A véleménykülönbségek

Egymás megismerése során elkerülhetetlenül jön el a pillanat, amikor véleménykülönbségekbe ütközünk. Ez teljesen természetesen folyamat a lényeg azonban, hogy ezeket a helyzeteket miként reagáljuk le. Ilyen esetekben igyekezzünk tárgyilagosak maradni és ahelyett, hogy kritizálnánk, a másikat inkább vegyünk fontolóra álláspontját.

A bizalom kérdése

Mind csalódunk, mind élünk meg kudarcokat, ám egy új kapcsolatba csakis teljes erőbedobással vágjunk bele. Ha úgy érezzük, nem vagyunk képesek megbízni a másik félben, akkor bizony rossz úton haladunk. Ahhoz, hogy egy kapcsolat sikeresen működjön fontos a kölcsönös bizalom, ehhez azonban szükséges, hogy túl tegyük magunkat a múlt fájdalmán és kilépjünk a magány adta biztonsági zónából. Először persze rémisztő lehet, de a későbbiekben rájövünk, százszor, ezerszer is megéri.

Csak nyugodtan!

A szerelem első látásra jóformán csak mítosz, ahhoz, hogy valódi érzéseket tápláljunk, valaki iránt bizony hosszú időre van szükség. Alaposan meg kell ismerkednünk, ahhoz, hogy tudjuk valóban jól választottunk. Hagyjunk elegendő időt magunknak az érzelmek kifejlődésére, akár a régi hagyományos módon akár internetes társkereső oldalon találtuk meg az ideális partnert.