Borok és gyümölcsök tökéletes párosítása

A borok értőinek nem kell magyarázni, mennyire fontos, hogy a megfelelő ételekkel párosítsuk a megfelelő fajtákat. Más bor ajánlott egy szaftos steakhez és más egy érett sajt mellé, ahogy nagy gonddal kell megválasztani a friss gyümölcsök mellé fogyasztott nedűt is.

[wp_ad_camp_1]

A jól ismert eper-pezsgő páros nem véletlenül talált egymásra. Semmi sem hozza ki jobban az édeskés, buborékokkal teli ital aromáit, mint a roppanós eper. Ezzel a kombinációval bármilyen alkalomnak ünnepi, elegáns hangulatot adhatunk.

Néhány szelet lédús mangó és mellé egy kevés kókusz egy pohár sauvignon blanc-nal nyer igazán értelmet. Pillanatok alatt a trópusokon érezhetjük magunkat, köszönhetően az édes, húsos gyümölcsök és a virágos aromájú bor tökéletes összhangjának. Szárított vagy friss banán, illetve édes banánnal készült ételek mellé az édes rosé kitűnő választás.

Minőségi borok
Minőségi borok

Pár szem áfonyát tegyünk a pohárba, majd töltsünk rá rizlinget. Ha szárazabb fajtát választunk, az áfonya ropogós, fanyar jellegét emelhetjük ki, de jó választás mellé az édesebb bor is. A vastag héjú szőlőből készült tempranillo rendkívül aromás, ezért illeszkedik a szintén karakteres ízekkel rendelkező erdei bogyós gyümölcsökhöz, mint a szeder, az áfonya vagy a málna.

A pinot noir rubin vörös színéhez mi is illene jobban a cseresznyénél? Nem csak árnyalatukban passzolnak egymáshoz, de egymás ízét is kitűnően hangsúlyozzák. A nyers gyümölcs mellé éppúgy kínálhatjuk, mint gyümölcslevesekhez vagy csokoládéhoz.