Nyíregyházi repülőnap 2012. augusztus 4.

Idén augusztus 4-én a nyíregyházi repülőtér egy igen izgalmas programnak ad majd otthont. Egy látványos repülőnap keretében a Gripen harci repülőgépek bemutatójával búcsúztatják a 10. világbajnokság résztvevőit. A motorosrepülő világbajnokság búcsúztatója 9 órakor kezdődik és egész napos családi programot ígér.

[wp_ad_camp_1]

A nyíregyházi repülőtérre, a szervezők már most is több ezer résztvevőre számítanak, hiszen ha mélyebben belegondolunk a kecskeméti repülőnap idén sem került megrendezésre. A repülés iránt rajongók végre egy kicsit kiélhetik repülés iránti vágyaikat, álmaikat. A délelőtti program során a vb-n szereplő húsz ország 82 pilótája nyűgözi majd le a nézőket, viszont 13 órától már a Gripeneken lesz a  főszerep. A Gripenek a kecskeméti repülőtérről érkeznek majd meg nyíregyháza légterébe és látványos bemutatót tartanak az izgatott közönségnek.

Gripen
Gripen

A Gripenek felvezető programjában láthatunk helikoptere tűzoltó-bemutatót, majd egy kötelékrepülést is a helyi Tréner Kft. pilótáinak közreműködésével. A Gripen bemutató után még további programok várnak a nézőkre. Repülőgépes léggömbvadászat, sárkányrepülő bemutató és még vitorlázó repülőgép bemutató is lázban tartja majd a nézőket. A Gripenek utáni bemutatóról természetesen nem maradhatnak le kiválóságaink sem Besenyei Péter világbajnok és Veres Zoltán Európa-bajnok. A repülőnapot egy izgalmas légi parádéval zárják a szervezők.

A repülőnapon többféle kulturális program is elérhető majd, mint például mazsorett csoportok és modern tánc együttesek bemutatói, zenei előadások. Az éremátadások és a záróünnepség 17:30-tól kerülnek megrendezésre.