Élre tör a Demjéni Termálfürdő

Amennyiben ebben az ütemben fejlődik a kis Heves megyei település, akkor a Demjén szóról hamarosan már nem az ismert énekes fog beugrani az emberek többségének. A mindössze 600 lélekszámú Demjén nem is olyan rég került be termálfürdővel rendelkező települések sorába. Sok más fürdővel szemben nem természetes módon tört fel a termálvíz, és nem is a múlt században végzett olaj, illetve földgázkutatások melléktermékeként leltek gyógyvizet a településen.

[wp_ad_camp_1]

A sódombjáról, illetve impozáns termálfürdőjéről ismert Egerszalóktól mindössze öt kilométerre fekszik Demjén. Ez adta az ötletet élelmes vállalkozóknak ahhoz, hogy kutatófúrásokat végezzenek Demjénben is, hiszen jó eséllyel ott is jelentős vízkincsbázis lapul a föld alatt. Igazuk is lett, 2006-ban az úgynevezett Hegyes-kői kútból, közel 700 méter mélyről termálvizet tudtak kinyerni, aminek később a gyógyhatása is igazolódott.

A Demjéni Termálfürdő az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően vélhetően el tudja kerülni azt a csapdát, amibe sok, termálforrással ugyan rendelkező, de a hozzá szükséges infrastruktúrát nélkülöző kis település beleesett. Magyarán azt, hogy a szálláshelyek és a fürdésen kívüli szórakozási lehetőségek nélkül nehezen él meg egy kistelepülési fürdő.

Demjéni Termálfürdő
Demjéni Termálfürdő

A Demjén Termál Völgy nevet viselő komplexumban jelenleg már öt kültéri és kettő beltéri termálvizes medence, úszómedence működik. S ezzel nem értek véget a demjéni fejlesztések, hiszen a napokban nyitja meg kapuit egy négycsillagos szálloda, közvetlenül a fürdő mellett. Jövőre pedig elkészül a Demjén Termál Völgy következő fejlesztési üteme, aminek keretében egy barlangfürdővel bővül a létesítmény. A beruházásoknak köszönhetően néhány év múlva akár komoly konkurenciát is jelenthet az egerszalóki Saliris Resortnak a Demjéni Fürdő.