Nyílászárók egykor és ma

A mai nyílászárók kapcsán rengeteget lehet beszélni, hiszen nagyon sok információval rendelkezünk, ugyanakkor arról már jóval kevesebbet tud a többség, hogy régen milyenen voltak a nyílászárók. Jöjjön egy kis történelmi áttekintés!

Ablak ma már életünk szerves részét jelenti. Elképzelhetetlen, hogy ne szellőztessünk naponta, ne pillantsunk ki az ablakon és ne használjunk sötétítőket. Na, de hogyan is néztek ki egykor az ablakok? A történelem órákon leginkább csak unalmas háborúkról tanultunk, pedig biztosan sokkal többen élvezték volna az órát, ha olyan érdekes dolgokról is tanultunk volna, mint az ablakok elődei. A mai modern ablakok ősei jellemzően szövettel, állatbőrrel, vagy papírral voltak fedve. Egyiptomban az első üvegezett ablakok olyannyira vastagok voltak, hogy át sem lehetett látni rajtuk. Több ezer év elteltével, mára az ablakokon nem csak kiválóan átlátni, de számos egyéb funkcióval is rendelkeznek. A tizenhetedik században az igazán módos családok otthonában már jelen voltak az üvegezett ablakok. A források szerint viszont kizárólag a legjobb szobákban voltak üveges ablakok.

Műanyag ablak
Műanyag ablak

Az arisztokrata háztulajdonosok olyannyira sokra tartották a rendkívül értékesnek számító ablakokat, hogy távollétükben leszedették azokat és a hazatérésig biztonságban tárolták őket. Ma már a nyílászárók beszereltetése nem számít kuriózumnak, megszokott dolog. A háztulajdonosoknak lehetőségük van a pénztárcájukhoz mérten kiválasztani a számukra leginkább megfelelő nyílászárókat. Ha igazán minőségi nyílászárókra és szolgáltatásokra vágyik, akkor érdemes a BB ABLAK-AJTO Kft-t választani! Bővebb információkért érdemes ellátogatni a cég online platformjára a bb-ablak.hu weboldalra, ahol minden fontos információ megtalálható egy helyen, beleértve az elérhetőséget is!