Neked is fáj a lábad? Talán a cipőddel van baj!

Amikor kínzó hátfájdalom miatt szenved az ember, akkor csak ritkán gondol arra, hogy a nem megfelelő cipő jelenti a problémát. Alapvetően nem is a cipővel van a gond, hanem a nem megfelelő talp résszel, aminek következtében a súly egy helyre koncentrálódik. Ez pedig idővel mozgásszervi fájdalmakhoz vezet.

Joya lábbelikkel elfelejtheted a kínzó hátfájdalmat. A cipők különlegessége a speciális, puha talp, valamint a biomechanikus felépítés. A Joya cipők dinamikusan alkalmazkodnak a talp formájához, így képesek minden egyes séta során egy pillanatra súlytalanságba helyezni viselőjüket. Éppen ezért a séta különleges élménnyé válik. A puha-rugalmas talp mozgásszerv-rendszerre gyakorolt pozitív hatásait már számos tanulmány és vizsgálat igazolta, ezért a fizikoterápiában már régóta alkalmazzák. A Joya cipőkben lévő elasztikus talp alkalmazása a természetes mozgásmintát támogatja, aminek köszönhetően nem csak járás, hanem állás közben is lehetővé teszi az optimális talpnyomás eloszlást. A Joya cipő hordása aktivizálja a stabilitásért és egyensúlyérzését felelős izmokat, aminek köszönhetően a gerincre és ízületekre nehezedő nyomás csökken, így biztosan enyhül, de akár meg is szűnhet a kínzó hát- és ízületi fájdalom.

Joya
Joya

Nem csak a már kialakult problémák esetén, hanem prevenciós célból is érdemes alkalmazni a Joya cipőt. Az egyensúlyi helyzet során az úgy nevezett mikromozgások stabilizálják a vádli, a lábizmok és a lábfej aktivitását, amely az egészséges testtartáshoz járul hozzá, továbbá az aktív állást és járást is elősegíti. A mélyizmok igénybevételének további előnye, hogy az egészséges vénás keringéshez is hozzájárul. Ha szeretnél bővebb információkhoz jutni a Joya cipők kapcsán, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el a joya.hu webáruházba!