Nagyot fejlődtek a társasjátékok az elmúlt 20 évben

Az elmúlt 20 év során egymás után jelentek meg a különleges társasjátékok. Nem úgy, mint régebben, amikor talán 10 társasjáték közül választhattunk.

Ma már több 100, de talán elmondhatjuk, hogy több ezer fajta társasjátékot is kínálnak a gyártók. A legegyszerűbbtől a bonyolultig, szinte minden igénynek megfelelőt találunk már a boltokban.

Mégis melyik társasjátékot érdemes megvásárolni

Ez természetesen attól is függ, hogy melyik korosztály számára kívánjuk megvásárolni. A gyerekeknek és a felnőtteknek is szép számmal akad játék a kínálatban. A boltok polcain érdemes alaposan körülnézni, vagy akár ismerőseink tanácsait követve egy izgalmas játékot választani. A felnőtteknek az Activity játékok kiváló kikapcsolódást nyújtanak, amelyet akár csapatban is lehet játszani. Ehhez a játékhoz ma már egyre több kiegészítő kártyát lehet megvásárolni, így biztosítják a készítők azt, hogy soha se unjuk meg a feladványokat. Mindig izgalmasabbnál izgalmasabb feladatkártyákat dobnak piacra haladva az éppen aktuális trenddel.

Társasjáték
Társasjáték

A gyerekeknek is számtalan társasjátékot vásárolhatunk meg

Minden kisgyermek számára fontos, hogy szabadidejében sokat játsszon, hiszen ez is a fejlődését szolgálja. A számtalan kirakós és ügyességi játék már egészen kicsi korban is kipróbálható. Ezek a játékok a kombináció készséget is fejlesztik, emellett a memóriakártyák a kicsik memóriáját mozgatja meg. Érdemes ezeket a játékokat megvásárolni, hiszen bizonyára mindenkinek fontos, hogy gyermeke sokat fejlődjön, és mire iskolaéretté válik, felkészülten menjen az iskolába. Az egyes fejlesztő játékok sokkal többet érnek mind bármilyen más játék, hiszen ezek tényleg jótékony hatással vannak a kicsikre. A puzzle játékok közül ma már több méret közül is választhatunk, így a legkisebbeknek akár nagyobb méretű összerakható elemeket is választhatunk, amelyet könnyebben megfognak. Ha megfelelő játékot választunk, akkor gyermekünknek csak sikerélménye lesz, amely szintén hozzásegíti őt a megfelelő irányú fejlődéshez. Érdemes orvosokat is megkérdezni, hogy mely játékokat szükséges beszerezni, amíg a kicsi bölcsődés és óvodás, hiszen ekkor még sok időt tudnak játékkal tölteni. Iskolás korban már csak a hétvégék maradnak a kikapcsolódásra, de természetesen nekik is számtalan fejlesztő játékot vásárolhatunk meg.