Munkavédelmi oktatás online jó áron!

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság szabványai és a hatályos jogszabályok előírják a munkahelyi veszélyek csökkentését, és teljes eltávolítását. Az oktatás segít minimalizálni az ilyen veszélyek hatásait. A munkahelyi egészség és biztonság jelentős előnyökkel jár a vállalat számára, mivel az egészséges alkalmazottak garantáltan produktívabbak lesznek. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

[wp_ad_camp_1]

Munkavédelmi oktatás vár minden kedves érdeklődőt, ezért nézzen be hozzánk és tudjon meg minden részletet az oktatásról.  A vállalatvezetés és a munkáltatók kötelesek biztonságos munkakörnyezetet biztosítani az összes alkalmazott számára. A foglalkoztatás munkakörülményeinek a meglévő gazdaságban fel kell venniük a munkaidő, a fizetés, az anyasági politikák, az egészségfejlesztés és a védelem fontos rendelkezéseit. A képviselőként eljáró munkáltató vagy felügyelők jogi felelősséggel tartoznak a munkahelyi biztonságért és egészségért. A közös cél továbbra is a veszélyes anyagok, körülmények és gyakorlatok azonosítása a munkahelyen, valamint segítség a munkáltatóknak és a munkavállalóknak a kockázatok csökkentésében vagy megszüntetésében. A munkavállalók hatékony munkavégzésének biztosítása érdekében a munkahelyi egészség és biztonság a munkaadókat és a munkavállalókat célozza meg.

Munkavédelmi oktatás keretében minden munkáltatónak a munkavédelmi törvény 55. § (1) alapján biztosítani kell, hogy alkalmazottai:

  • új technológia bevezetésekor,
  • munkába álláskor,
  • munkahely, munkakör megváltozásakor, új munkaeszköz esetén,

elsajátítsák és a foglalkoztatás teljes időtartalma alatt rendelkezzenek az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés gyakorlati és elméleti ismereteivel. A képzés elvégzését a résztvevő aláírásával ellátva, a tematika megjelölésével írásban kell dokumentálni. A munkavédelmi oktatást munkaidőben kell tartani. A szükséges ismeretek megszerzéséig – beleértve a visszakérdezést is – munkavállaló önállóan nem végezhet munkát!

Munkavédelmi oktatás
Munkavédelmi oktatás

Munkavédelmi képviselő esetenként jogosult a szükséges baleset és egészségvédelmi képzések gyakorlati tervezésében és megszervezésében közreműködni. Munkavállalók csak a munkavédelmi oktatás szerint végezhetnek munkát. Munkahelyi tapasztalatok alapján egy megtörtént súlyosabb munkabaleset, vagy egy különösen veszélyeztető kvázi baleset esetén fontos a munkavállalók számára tartott munkavédelmi oktatások szakszerű megléte.

A munkavédelmi oktatások elősegítik a munkahelyi körülményeket. A munkavédelmi szakembereket minden munkahelyi veszély aggasztja, különös tekintettel a munkahelyi halálesetek és a traumás sérülések megelőzésére. Amennyiben még ennél is több információt és részletet tudna meg a munkavédelem, tűzvédelem témákról, az oktatások menetéről és arról, hogy miért is fontos ennyire a munkavédelmi oktatás, nézzen be hozzánk és olvasson el mindent erről a témáról, ha önt is érdekelné a munkavédelmi oktatás.