Mit tehetünk a visszér kialakulásának megelőzésének érdekében?

Amennyiben azt észleljük, hogy kezdetleges visszér problémák jelentkeznek, akkor nem elegendő az orvosi kezelés. Szinte minden esetben célszerű az életmódváltás. Illetve sok esetben javallott, olyan életvitelre váltani, amely nem fokozza az alsó végtagokban pangó vér áramlását.

[wp_ad_camp_1]

A visszérproblémák kialakulásának hátterében sok minden állhat. Ez a betegség lehet örökletes, ám a nehéz fizikai vagy sok álló munka következményeként is felléphet. Amennyiben ilyen panaszokat vélünk felfedezni, akkor amennyiben tehetjük, akkor célszerű még időben olyan munkára váltani, amely fizikailag jelentősen nem megterhelő. Ám, ha ez nem megoldható, akkor ajánlott, hogy a munkahelyünkön időközönként sétáljunk pár lépést, így az izompumpákat rendszeres működtetésre késztetjük. A visszér kialakulásának hátterében a túlsúly is jelen van. Amely teljesen érthető, hiszen a többlet súly, úgy hat a szervezetünkre, mintha állandóan cipekednénk. Ilyen fennálló probléma esetén, az olyan sportokat is kerülni, kell melyek nehéz fizikai megterhelést igényelnek. Sokkal inkább bizonyul jó választásnak az úszás, biciklizés, vagy a kondicionáló tornák.

Visszér
Visszér

Amennyiben visszérpanaszokkal állunk szemben, akkor meleg semmiképpen sem tsz jót neki. Gondolunk itt egy hosszas meleg fürdőzésre, vagy akár padlófűtésre. Ugyanis a meleg hatására a vénák kitágulnak, a billentyűk elégedetlenül záródnak, melynek következménye, hogy fokozza a pangást. A meleg fürdővíz helyett mindenképp jobban javasolt a zuhanyzás. Továbbá a direkt hőhatásokat is kerülni kell, mint már említettük a padlófűtést, hősugárzókat, szaunákat, vagy akár a szoláriumot és a napozást. A nők esetében a magas sarkú is veszélyes lehet. Ugyanis ilyen lábbelik viselésénél sem tudnak megfelelően működni az izompumpák.