A szaunázás eredete

A szaunázás kezdeteihez közel kétezer évet kell visszamenni az időben, hisz az északi népek valószínűleg már ekkor ismerték a szaunát, melyet fürdésre, mosakodásra, de nem ritkán szülések levezetésére és gyógyulásra is használtak.

[wp_ad_camp_1]

Egyéni finn szauna építése által saját otthonában is élvezheti a szauna jótékony hatásait. A finn szauna, ahogy neve is mutatja Finnországból ered. A finnek nagy szaunázók hírében állnak, ezt igazolja, hogy 1,2 millió finn otthonában van szauna. A finn szauna manapság leginkább elektromos üzemű. A soproni vonatkozású Sauna Zone segítségével a házi finn szauna nem lesz többé álom, hisz elképzelései alapján megvalósítják. A szauna létrejöhet a pincében, a panelben vagy akár a kertben is. De, nem csak a finn szauna építhető meg, hanem akár modern infra szauna otthonra való alkalmazása is lehetséges. Az infra szauna nagyon hasonlít a finn szaunához, azonban a legszámottevőbb különbség, hogy elektromos kályha helyett az infra szaunában infrasugarakkal melegítik fel a helyiséget. Az infra szauna alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint a finn szauna, így sokak számára kellemesebb a bent tartózkodás.

Szauna
Szauna

Hogy milyen szauna fajták vannak?

Ismerje meg a szaunák fajtáit, hogy kiválaszthassa az Ön számára legmegfelelőbb típust. A fentebb már említett finn és infra szauna számítanak a legnépszerűbb szauna típusoknak hazánkban. Ugyanakkor ismert még a füstszauna, mely a füstmérgezés veszélye és a korom miatt közel sem annyira elterjedt, mint a fenti két típus. Meg kell még említenünk a gőzfürdőket, melyek nagyon hasonlítanak a hagyományos szaunákhoz, azonban itt sokkal magasabb a páratartalom és jóval alacsonyabb a hőmérséklet. A gőzfürdőket leginkább ír vagy török szauna néven emlegetik. Bővebb információkért látogasson el a sauna-zone.com weboldalra.