Költséghatékony fűtés az alapoknál

Sokan igyekeznek spórolni akár a téli időszakban is, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a többség már az alapoknál elrontja. Érdemes utána járni, hogyan lehet a legtöbbet spórolni!

[wp_ad_camp_1]

A költséghatékony fűtésről itt olvashat többet. Sok család esetében bevett szokás, hogy amíg nem tartózkodnak a lakásban lekapcsolják a fűtést, hogy ezzel is spóroljanak. Ezzel az a probléma, hogy a lakás kihűl és amint hazaérkezik a család, bekapcsolja a fűtést, aminek plusz energia kell, hogy a hőmérséklet egyáltalán elérjen egy adott hőfokot. Ez tehát nem egy hatékony módszer. Érdemes inkább beszerezni egy termosztátot, amik közt ma már található intelligens kivitel, valamint kijelzővel rendelkező is. Azért is praktikusak ezek a termosztátok, mert akár úgy is lehet állítani a hőfokon, ha nem tartózkodunk a lakásban. Hosszú távon komoly változást jelenthet, főleg a rezsi számla fizetésében.

További hasznos tipp, hogy azokat a helyiségeket, amikben egyáltalán nem vagy ritkán tartózkodunk ne fűtsük. Ha az egész lakást nem fűtjük, akkor az komoly probléma lehet, ellenben, ha csak azokat a szobákat melegítjük, melyekben tartózkodunk az sokkal költséghatékonyabb. Sokan ezt nem tartva szem előtt az egész lakást befűtik ez azonban nagy hiba. Előnyös lehet még az is, ha a radiátorok rendszeresen karban vannak tartva, valamint levannak tisztítva. A hosszú évek során előfordulhat, hogy a radiátorban keletkező lerakódás miatt a teljesítmény csökken. Érdemes szezonon kívül évente egyszer elvégezni a radiátor kitisztítását. Ha igazán biztosra akar menni, akkor érdemes felkeresni egy fűtésszerelő szakembert, aki nem csak a fűtési rendszer karbantartását tudja elvégezni, de akár hasznos tanácsokat is tud adni Önnek a témában.