Mit lehet tenni hüvelygomba ellen?

A hüvelygomba a nők nagy részét érinti, ugyanis a nők hetvenöt százaléka tapasztalja meg élete során ezt a problémát. Ha te is hüvelygomba miatt szenvedsz, akkor érdemes pár dologra odafigyelni. A többség úgy véli elég csak a jól szellőző alsóneműre ügyelni, azonban ennél többről van szó.

[wp_ad_camp_1]

Hüvelygomba ellen számos dolgot tehetsz. A többség tisztában van vele, hogy nem szabad sokáig vizes fürdőruhában maradni, valamint jól szellőző alsóneműt kell hordani. Továbbá a szoros, műszálas alsóneműk is kedveznek a hüvelygomba kialakulásának. Ezek mind igazak, ugyanakkor a táplálkozásra a többség alig fordít figyelmet, holott a megfelelő étrend megakadályozhatja a hüvelygomba kialakulását. Elsősorban a cukrokat fontos kerülni, mivel a gombák leginkább ezeken élnek. Ha nem kapnak elegendő cukrot, akkor rákényszerítenek, hogy fogyassz belőle. Ez leginkább fékezhetetlen édesség utáni vágyban teljesedik ki, így ne csodálkozz, hogy megnő az édesség utáni vágyódásod. Ennek viszont jobb ellenállni és kerülni a cukros italokat és lekvárokat, sütiket, csokoládékat, valamint a gyümölcsleveket, melyek hiába tűnnek egészségesnek, valójában tele vannak cukorral.

Nem csak a cukros élelmiszerek, hanem a magas glikémiás indexű élelmiszerek is kedveznek a hüvelygombának, ezért ezeket sem szabad fogyasztani. A magas glikémiás indexű élelmiszerek azok, melyek fogyasztását követően hamar újra megéhezel. Ilyenek például a sültkrumpli, a héjában sült krumpli vagy a fehér pékáruk. A mesterséges színezékeket és tartósítószereket tartalmazó élelmiszerek szintén nem túl optimális választások. Természetesen az intim tisztálkodás is fontos erre kialakított intim mosakodóval, viszont nem szabad túlzásba vinni, mert irritációt okoz. Ha hüvelygomba elleni kúpra vagy tablettára van szükséged, akkor érdemes ellátogatni a wavita.hu weboldalra!