Mit lehet tenni, ha nem működik megfelelően a lefolyó?

Az otthonunkban jelentkező dugulás rendkívül bosszantó, azonban sajnos bármikor bekövetkezhet, mondhatni a mindennapokhoz hozzátartozik ennek veszélye. A vezetékek meghibásodása is éppilyen veszélyforrás. Ennek oka, hogy a lefolyókat mindennap használjuk, így a különféle szennyeződések lerakodhatnak és komoly károkat okoznak, ezzel megnehezítve a mindennapokat.

Arról, hogy mit érdemes tenni, ha a lefolyó nem működik megfelelően itt érhet el bővebb információkat! A lefolyó kapcsán számos hasznos tippet, tévhitet, mendemondát lehet hallani. Sajnos gyakran hallani olyan tévhiteket és tanácsokat, amelyek nemhogy segítenének, inkább csak rontanak a helyzeten. Például a tisztítószerek esetében is gyakran hallani, hogy fontos a rendszeres alkalmazásuk, míg gyakran hallani azt is, hogy jobb minél kevesebbszer használni őket, mert ártanak a lefolyócsőnek. Az igazság valahol félúton van. Szükséges a lefolyó takarítása, azonban a túl sok tisztítószer alkalmazása éppúgy káros lehet, mint ha a lefolyó sosincs tisztítva. A megfelelő tisztítószer alkalmazása mellett nem kell attól tartani, hogy a lefolyóban bármi kárt tesz.

Ha a lefolyó eldugul, megoldást jelenthet egy kis tisztítószer beleöntése, azonban, ha ennek hatására sincs változás, akkor jobb nem tovább probálkozni, ugyanis azzal csak tovább ront a helyzeten. A legjobb pumpát, esetleg csőgörényt ragadni és ezekkel az eszközökkel megszüntetni a dugulást. Ha nem sikerül, akkor valószínűleg nagyobb a baj, mint azt korábban remélte, így szakembert kell hívni a probléma elhárítására. A legjobb, ha gondoskodik a megelőzésről és rendszeresen tisztítja a lefolyót, azonban nem szabad túlzásba esni. Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál elérhetőséggel együtt!