Lábtörlőt szeretnék, de melyik típust válasszam?

A lábtörlő a bejárat előtt elterülő kisméretű szennyfogó szőnyeg. Még be sem lépünk az ajtón, mégis kialakít egyfajta véleményt, vagy benyomást a lakásról, de inkább a tulajdonosáról.

A lábtörlő praktikus, főleg télen és az esősebb időszakokban, de száraz időben is sok piszkot felfog. Télen képes a padló épségét is megőrizni, nem kevés sós havas „levet” felfog, amikor megtöröljük benne a lábainkat és cipőink, csizmáink talpát. A só, mint tudjuk, nagyon csúnyán képes elbánni a laminált padlóval, a parkettával és a linóleummal is, de bármilyen padlóról van szó, nem tesz neki jót.

Egy lábtörlő talán aprónak és jelentéktelennek bizonyul, mégis annyi mindent ad nekünk, amibe bele sem gondolunk. Funkcióját tekintve kettős: esztétikai és higiéniai szerepeket is ellát.

Egy kedves, szép és minőségi lábtörlő dekorálja a bejáratot.

A vendégeket már az ajtóban kellemes látvánnyal fogadhatjuk, ha egy szép lábtörlőt választunk a bejárati ajtó elé. Még mindig divat és nagyon kedvelt a klasszikus feliratos lábtörlő. Ilyenek többek között:

  • Home
  • Sweet home
  • Welcome
  • Isten hozott
  • Édes otthon
Lábtörlő
Lábtörlő

Ezek mindegyike nagyon kedves, barátságos, mosolyt csalnak az arcokra. Már csak ezért is megéri feliratos lábtörlőt vásárolni, ha már úgyis szükséges egyet az ajtó elé tenni.

Többféle anyagú lábtörlő is kapható, kinek milyen való?

Kétféle lábtörlő típus van: kültéri és beltéri. A kültéri lábtörlő egy masszívabb, durvább anyagú szennyfogó szőnyeg, a beltéri lábtörlő viszont már lágyabb, finomabb. A kültéri lábtörlő lehet gumi, lehet drótrácsos, astrosurf, vagy alumínium. A beltéri lábtörlő pedig nagyrészt szövet anyagból készül.

A megfelelő lábtörlő vásárlás attól függ, hogy otthoni célra választunk, vagy nagy forgalmú, közületi helyekre kell elhelyezni egy darabot belőlük. Használattól függően gyártják ugyanis őket, így vannak extrém erős és vannak vékony textil lábtörlők is.

Otthoni használatra van a legnagyobb választék. A legnépszerűbb a kókusz lábtörlő, ami nem véletlen, hiszen ezek mindenkinek megfizethetőek és tartósak, erősek, ezek mellett pedig nagyon szépek.

A következő nagyon praktikus lábtörlő a gumi lábtörlő. Ezt a típust inkább télen vesszük elő és terítjük az ajtó, lépcső elé, mert nem bánik el vele a könyörtelen fagyos időjárás sem. A gumi lábtörlő nagyon praktikus, könnyen tisztítható és akár örök életű is lehet.

Az ajtón belülre, előszobába pedig egy csúszásmentes, gumi anyaggal borított hátoldalú, vékony kis szövet lábtörlő a legjobb választás.

A lábtörlő ugyan aprócska felületet ölel fel, de annál többet ad használóinak. Megérdemli, hogy nagyobb becsben tartsuk. Válasszon Ön is egy gyönyörű darabot az ajtó elé és higiénikusabb lesz a lakás.