Mire figyeljünk oda mosógép vásárláskor?

Nagyon sokan tanácstalanul állunk egy-egy mosógép vásárlás alkalmával a készülékek előtt, hiszen ma már annyiféle változatban létezik, hogy mi csak kapkodjuk a fejünket. Az első nagy kérdés, hogy felültöltős vagy elöltöltős változatot vásároljunk. Természetesen ezt a kérdést legtöbbször az dönti, el, hogy a hely ahová be szeretnénk állítani, milyen megoldást enged meg számunkra.

[wp_ad_camp_1]

Ha kis helyre kell betennünk, akkor a kisebb méretű és felültöltős változat az ideális. Ha be szeretnénk építeni konyhabútorunkba, akkor érdemes az elöltöltős változatot megvásárolni. Az elöltöltős további előnye az, hogy mindig látjuk a ruhákat mosás közben, míg a felültöltősnél ezt nem láthatjuk.

A készülék megvásárlása előtt döntsük el, hogy mely energiaosztály az, ami számunkra megfelelő. A gyártók A és D között osztályozzák a mosógépeket, de előfordulhatnak E és G osztályok is. Értelemszerűen az A energiaosztály a legjobb. Ide azokat a készülékeket sorolják, amelyek minden szempontból első osztályúak. Az osztályozáskor a víz valamint energiafogyasztás, a centrifuga fordulatszáma és a zajszint is számít.

Mosógép vásárlás
Mosógép vásárlás

A dobok tekintetében léteznek forgódobos és forgótárcsás mosógépek. A forgódobos elterjedtebb viszont a forgótárcsás valamivel könnyebben kezelhető. A tárcsás változat sajnos egy igen erős hátránnyal is bír, mégpedig azzal, hogy tönkreteszi a ruhát és nagyon lerövidíti élettartamát.

Figyelmünket ne kerülje el a különböző programok közötti választhatóság. Ha hosszabb távra vásárolunk, akkor érdemes az időzítésre és a minél több fokon való mosásra koncentrálni. A legújabb készülékek már kézi mosás funkcióval is meglephetnek bennünket.