Megdöbbentő újdonság, fizessen a jövőben neve bemondásával

Egy igen érdekes világszenzáció van kibontakozóban, hiszen akár nevünk bemondásával is fizethetünk a jövőben készpénz helyett. A Square amerikai vállalat kifejlesztett egy új rendszert, amely fokozatosan kiszoríthatja a készpénzt a mindennapokból. A kártyás fizetések egy különleges kezeléséről van szó.  A rendszer segítségével akár mobilfizetés is megoldható nevünk bemondásával.

[wp_ad_camp_1]

Az első komolyabb megrendelője a cégnek az világhírű Starbucks üzletlánc. A kávézólánc tervei között szerepel az új fizetési rendszer bevezetése. A kisboltokban az okos telefonokhoz kapcsolható kártyaolvasót helyeznek majd el. A saját kártyaelfogadó rendszer talán meggyorsítja majd a fizetési folyamatot is és nem kell annyit sorban állnunk, ha egy ízletes kávét vagy péksüteményt szeretnénk elfogyasztani. A rendszer elméletileg úgy fog működni, hogy az ajtón belépve felismeri a vásárlót és a pénztárnál már csak nevünket kell bediktálni a fizetéshez. Hát kell ennél egyszerűbb fizetési rendszer? A termékek ára ezután automatikusan levonásra kerül számlánkról.

Starbucks
Starbucks

A rendszer biztonsági oldaláról nem tájékoztat bennünket a New York Times de hát ez majd a gyakorlatban úgyis eldől. A lényeg, hogy a technológiai fejlődés nem áll meg, hanem mindig új és újabb lehetőségeket ad a társadalom kezébe. Reméljük, hogy a magyarországi Starbucks üzletláncokat is eléri ez az újdonság és megkönnyítik számunkra a sokszor kellemetlenül hosszú fizetési folyamatokat. Mi már epedve várjuk az újdonság magyarországi bevezetését!