Mire figyeljünk a kerti fólia megvásárlásánál?

Akárcsak az állattartás esetében, úgy a növénytermesztés kapcsán is kardinális jelentőséggel bír, rendelkezünk-e azokkal az alapvető felszerelésekkel, amelyek elengedhetetlenek a sikerhez. Szerencsére háztáji volumen vonatkozásában nem lesz szükség sok mindenre, ám az nagyon fontos, hogy az elengedhetetlen kiegészítők beszerzésére kiemelt figyelmet fordítsunk.

Ilyen például a kerti fólia is. Tudniillik annak érdekében, hogy minél gyorsabban szerezzünk tapasztalatot, tanácsos a termesztés teljes folyamatát saját magunknak elvégezni. Természetesen készen is vásárolhatunk kiváló minőségű palántákat, ám ha magról nevelünk, azzal rengeteget fortélyt megtanulhatunk. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, miszerint a hazai termőtalajok nagy része erre nem igazán alkalmas, ráadásul a változékony tavaszi időjárás is megnehezítheti dolgunkat. Szerencsére egy kerti fólia alkalmazásával az ebből adódó kellemetlenségek könnyedén elkerülhetők. Arra azonban fokozottan ügyeljünk, miszerint nem csak az elhelyezés, de az optimális méret is döntő befolyással bír, amikor kerti fólia vásárlása mellett határozunk.

Utóbbi kiszámítása alapvetően könnyedén kivitelezhető, noha némi előkészületet igényel. A leginkább célravezető módszer, ha papíron megtervezzük a kerti fólia pontos elrendezését. A folyamat során vázoljunk fel minden ágyást és természetesen hagyjunk helyet egy szűk útnak is, amin közlekedni tudunk. Miután ezzel megvagyunk, már látni fogjuk, nagyjából mekkora méretű kerti fólia lesz az optimális elképzeléseinkhez. Inkább egy kicsivel nagyobb modell mellett tegyük le a voksunkat, ám ne essünk túlzásokba. Ha tehetjük, maradjunk az acélvázas megoldásoknál, ezek ugyanis jóval strapabíróbbak és időtállóbbak. A sátrat aránylag szélvédett helyen állítsuk fel, így még egy komolyabb vihar sem tehet majd benne kárt.