Mire érdemes használni a tyúkhúr teát?

Nagyanyáink időszakában a természet patikáját gyakran használták a háztartásokban különféle betegségek kezelésére vagy az általános állapot javítására. Vannak olyan alapanyagok, melyekről nem is gondolnánk, hogy a szervezet számára értékes hatóanyagokat tartalmaznak.

[wp_ad_camp_1]

Tipikusan ilyen a tyúkhúr, ami általában úton- útfélen megterem, és mint nevéből is adódik, főként háziállatok etetésére szokták alkalmazni. Hogy a tyúkhúr tea mire jó? A kérdés jogos, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a tyúkhúrt gyógynövényként is használhatjuk. Nézzük, milyen jótékony hatásait élvezhetjük az egyszerű, ám annál nagyszerűbb alapanyagnak! A tyúkhúr elősegíti az epe és a vese működését, fogyasztásával megakadályozhatjuk a követelést. A sokakat érintő magas koleszterinszint csökkenthető segítségével, de bizonyított már légúti megbetegedésre is. Mivel teája vízhajtó hatással rendelkezik, ezért reumatikus fájdalmak esetén is javasolják a szakemberek. Kismamák számára tejelválasztó hatását érdemes kihasználni.

Tyúkhúr tea
Tyúkhúr tea

A tyúkhúrból gyógyteát forrázással készíthetünk, és ebből naponta egy csészével érdemes alkalmanként fogyasztani. Fontos, hogy a kívánt hatások elérése érdekében rendszeresen igyuk teáját, méghozzá reggel éhgyomorra. Abban az esetben, ha fogyni szeretnénk, akkor elegendő naponta egy csészével étkezés előtt meginni belőle.  Érdemes tudni, hogy külsőleg is használhatjuk a tyúkhúrból készült desztillált vizes borogatást, ha pedig salátáinkat szeretnénk kiegészíteni valami izgalmas alapanyaggal, akkor a tyúkhúr fiatal levelei javasoltak. A természet patikája már nagyon sokszor bizonyított, így érdemes akkor is mellette letenni a voksot, ha még számunkra ismeretlen, ám a szakemberek által ajánlott alapanyagokról van szó.