Milyenek a kínai ételek?

A legtöbb ember előszeretettel fogyaszt kínai ételeket. A keleti ételek közül kétségkívül a kínai az egyik legnépszerűbb. Sokan szeretnének egy kis keleti ízvilágot csempészni konyhájukba és a kínai étteremben kóstolt ételeket otthon is el akarják készíteni. Ez nem nagy ördöngösség, különösen abban az esetben, ha Wang mester receptjeit használja!

[wp_ad_camp_1]

Kínai ételek fogyasztásához nem feltétlenül szükséges kínai étterembe menni, ugyanis akár otthon is elkészíthetők ezek az ízletes fogások. A kínai konyha tartalmaz pár különleges alapanyagot, ugyanakkor vannak egészen egyszerű hozzávalók is, melyeket bármely áruházban vagy boltban meg lehet vásárolni. A távol keleti országban nem csak az ízek és az élvezetek harmóniájára fektetnek nagy hangsúlyt, hanem az egészség is fontos. A kínaiak rengeteg zöldséget fogyasztanak. Ezek közt vannak igazi különlegességek is, mint például a tengeri moszat, a különleges gombák vagy a bambuszrügy. A kínai konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a rizs, illetve a szója. Utóbbit a legtöbb ételhez valamilyen módon felhasználják. A zöldségeket jellemzően egészséges eljárással kezelik, például párolják.

A kínaiak húsokat is fogyasztanak, elsősorban szárnyasokat, azokon is belül a csirkét és a kacsát preferálják. A kacsának szinte minden részét felhasználják. Emellett a sertést is gyakran fogyasztják. Habár Kínában tartanak szarvasmarhákat, leginkább munkára fogják őket és nem fogyasztják. Ezenkívül kagylókat, rákokat, békákat és halakat is gyakran esznek a kínaiak. A kínaiak leginkább teát, valamint rizsből késült borokat, pálinkákat isznak. Ha szeretne receptekhez jutni, valamint még többet meg tudni a kínai ételekről, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a kinaikonyha.hu weboldalra és tájékozódjon!