Probiotikumban gazdag ételek és táplálékkiegészítők

A probiotikumok olyan jótékony hatású mikroorganizmusoka bélflórában, melyek hozzájárulnak annak egészségéhez és helyreállításához. Az immunrendszer megfelelő működéséhez is elengedhetetlenek a probiotikumok. Bizonyos esetekben pedig pótlásukra van szükség.

[wp_ad_camp_1]

Probiotikum táplálékkiegészítő, illetve élelmiszerek formájában is bevihető a szervezetbe. A probiotikumokat gyermek és felnőttkorban is biztonságosan lehet fogyasztani, sőt szükség is van fogyasztásukra. A probiotikum ugyanis nem csak hozzájárul a bélflóra egészségéhez, hanem szükség esetén helyreállításában is nagy szerepet játszik. A szájon keresztül bejuttatott probiotikum eléri a vastagbelet, ahol megtelepedve kifejti jótékony hatását. A bélflóra kényes egyensúlya jellemzően valamilyen környezeti ártalom, helytelen táplálkozás, huzamosabb ideig fennálló stressz vagy antibiotikum kúra miatt borul fel. Az antibiotikum ugyanis nem válogat, a jótékony probiotikumokat és a káros kórokozókat egyaránt pusztítja. Éppen ezért szükséges a probiotikumokat folyamatosan pótolni antibiotikum kúra esetén, sőt az sem árt, ha további egy hétig bőven visz be probiotikumot.

Probiotikum
Probiotikum

A probiotikum pótlás történhet étrendkiegészítő használata által, valamint probiotikumban gazdag ételek fogyasztásával. Ehhez viszont nem árt tisztában lenni vele, hogy melyek a probiotikumokban gazdag élelmiszerek. Ilyenek például a hagyma, az élőflórás joghurt és kefir, a bab, a borsó, illetve az articsóka. Ugyanakkor az ezekben megtalálható hasznos baktériumkultúrák száma sokkal kevesebb, mint szuszpenzióba vagy kapszulába zárva. Ha szeretne probiotikum készítményt vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyline.hu webáruházba, ahol széles körű kínálatot talál!