Baba testápolás okosan!

Senki sem születik mindent tudó anyuka vagy apukaként, azonban egy kis utána járásnak köszönhetően nagyon sok hasznos információt lehet megtudni és minden kérdésre meg lehet találni a választ. A legtöbb szülő a baba testápolás kapcsán is bizonytalan, nem tudja mit érdemes tudni a témáról.

[wp_ad_camp_1]

Baba testápolás egyáltalán nem bonyolult, viszont nem árt pár dologgal tisztában lenni. Ahogy megszületik a baba a nővérek jellemzően azonnal tisztogatni kezdik és a babát borító ragacsos anyagot szinte rögtön letörlik. Legalábbis ez volt nagyon sokáig a bevált módszer, ma már viszont nem csinálják ezt. Ennek oka, hogy a magzatmáz nagyon hasznos az újszülött számára. Egyrészt a magzatvízben megóvja a baba bőrét, másrészt a születés után a bőrbe felszívódva védelmet nyújt a babának. A baba bőre és szervezete ugyanis kezdetben egyáltalán nem áll készen a kinti világ ártalmaira. Az első évben a baba bőre sokkal vékonyabb, mint egy felnőtté, ennek eredményeként különleges bánásmódra és szerekre van szükség. A bőrre a későbbiekben jellemző normál PH érték is csak később alakul i pár hét vagy hónap elteltével.

Nem szabad félvállról venni a tisztítószerek és testápoló kiválasztását, ugyanis az érzékenybőrű babák esetében a nem megfelelő, például kőolajszármazékot tartalmazó termékek allergiás reakciót válthatnak ki. Biztos, ami biztos alapon nem árt megtekinteni a termék összetevőinek listáját. Gyakran merül fel kérdésként, hogy az antibakteriális szerek használata indokolt-e. A válasz az, hogy egyáltalán nem. A babák nem lesznek piszkosak és nem járnak olyan helyeken, ami indokolná az antibakteriális szerek használatát. Ha szeretne baba testápolót vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyline.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!