Milyen jótékony, illetve káros hatásokkal járhat együtt a magassarkú viselése

A nők életében a magassarkú viselése igen meghatározó, ugyanis nem csak magasabbá és kecsessé varázsolja őket, de magabiztosabbá és elegánsabbá is egyben. Ám a túlzott viselése akár kínzó hát és lábfájdalmat is okozhat.

[wp_ad_camp_1]

A magassarkú cipők már nagyon régóta a nők igazán jó barátjának mondható, illetve azt is elmondhatjuk róla, hogy egy örökzöld stílust képvisel. A magassarkú cipők számtalan előnnyel járnak együtt. Ilyen lehet pl. a magasság megnövelése is, amely akár 10-15 centit is kölcsönözhet egy-egy alakalommal a viselőjének. Minden nő, aki magassarkút húz elegánsabb és vonzóbb külsővel rendelkezik. Továbbá azt is meg kell említeni, hogy a helyes testtartásban is előnyünkre lehet. Ugyanis a magassarkú cipők hozzájárulnak a megfelelő és vonzó testtartáshoz. A megfelelő testtartás pedig plusz önbizalmat add. Ám azt is meg kell említenünk, hogy a magassarkú hordozz magában egy olyan stílust, amely még a nők járást is kecsesebbé varázsolja. A magassarkúkat nem csak a nők, de a férfiak is nagyon kedvelik, hiszen nem egy statisztikai kutatás szerint vélekedtek úgy, ha azt szeretik legjobban, amikor a nők ezt viselik.

Magassarkú cipő
Magassarkú cipő

Ahogy a mondás is tartja a szépségért meg kell szenvedni. Amely a magassarkú esetében is igaz. Igen gyakori panasznak számít a lábfej fájdalom. Ugyanis a legtöbb nőnél ez a panasz áll fenn, egy hosszabb séta után. Amely annak a következménye, hogy ilyenkor a test teljes tömege a lábfejünkre hárul. Továbbá azok számára, akiknek nem megszokott a mindennapi viselése akár járási nehézségeket is okozhat. Illetve az egyensúly elvesztését is generálhatja. Továbbá meg kell még említeni a hátfájást, a bőrkeményedést és még az esetleges sérüléseket is, mint pl. a boka rándulását, és kibicsaklódását.