A munkavédelmi cipők felépítése

A munkavédelmi cipők is fontos szerepet töltenek be a munkavégzés során. Főleg azokon a helyeken kell igénybe venni ahol nehéz tárgyakkal dolgoznak, de számos más területen is alkalmazzák őket. Azt azonban kevesen tudják, hogy mi a felépítése és mitől biztonságos egy munkavédelmi cipő.

[wp_ad_camp_1]

A munkavédelmi cipők vásárlásakor bizonyos funkciókra szükséges odafigyelni annak biztosításához, hogy a választott cipő megfeleljen a munkakörnyezetének. A helyes választás érdekében fontos megérteni a biztonsági lábbeli szerkezetét. A munkavédelmi cipők felső része, a cipő azon részét vagy részeit képezi, amelyek lefedik a lábujjakat és a láb felső részét. Egyszerűbb értelemben a cipő teljes része, amely lefedi a lábat. A felsőrész általában egy darabból van kiszabva, vagy esetleg több különböző darabból állhat össze, ez függ a cipő stílusától. Számos olyan anyag van, amely a elkészíthető a felsőrész, de a legnépszerűbb anyag bőr, mert ez igazán hatékony szinte minden veszélyes munkavégzés során. A talpbetét a cipő belsejét képezi, amely a láb alatt található. A munkavédelmi cipő talpbetétje javítja a viselő személy kényelmét, ami elősegíti a munkás elégedettségének és teljesítményének növelését. A középtalp a talpbetét és a talp között helyezkedik el és komoly szerepet játszik az ütéselnyelésben. A középtalpak különböző anyagokból, például poliuretánból, kompozit anyagokból, Kevlárból és acélból is készülhetnek.

Munkavédelmi cipő
Munkavédelmi cipő

A cipő alsó része a talp, amely közvetlenül érintkezik a talajjal. A talp is különféle anyagoból készülhet, többek között gumiból vagy poliuretánból. A külső talp a biztonsági védőcipő döntő része, amely stabilitást, tapadást és védelmet nyújt a csúszásoktól és egyéb sérülésektől. Más tulajdonságokkal is rendelkezhetnek, beleértve a hő- és hidegszigetelést is. Amennyiben még több infót szeretne megtudni vagy munkavédelmi cipőt vásárolna forduljon hozzánk bizalommal!