Egy nem mindennapi vers, különleges mondanivalóval

Sokaknak jelent nagy nehézséget a nyelvtanulás, ami a nyelv nehézségétől is függ. Sokan kínlódnak a némettel, ugyanakkor a magyar nyelv még több nehézséget jelent. Van egy vers, ami még inkább bebizonyítja, hogy nyelvünk nem csak rendkívül szép és dallamos, hanem egyben meglehetősen nehéz is elsajátítani.

[wp_ad_camp_1]

További érdekességek és a vers ezen a linken található. Az ATPszövegírás marketing szövegíróiról tudva levő rajongói az irodalomnak, így amikor a kedvenc vers kiválasztására került a sor, egyáltalán nem volt könnyű dolguk, hisz a magyar irodalom tele van jobbnál-jobb alkotásokkal. Ezért úgy döntöttek, egy olyan verset választanak ki, mely tökéletesen bemutatja, milyen nehézségekkel találkozhat az a külföldi, aki úgy határoz, hogy elsajátítja anyanyelvünk. Bencze Imre Édes, ékes apanyelvünk című versét olvasva rádöbbenünk, hogy ami nekünk teljesen természetes a nyelvtanban, az egy külföldinek mennyire érthetetlen. Mivelhogy anyanyelvünk vagy ahogy Bencze Imre írja apanyelvünk a nyelvtant tekintve tele van furcsaságokkal, az átlagtól való eltérésektől. Elég, ha csak a ragozást vesszük jobban szemügyre.

Az is elképesztően nehéz a külföldiek számára, hogy számukra kiejthetetlen betűkkel megbarátkozzon és érthetően tudják ejteni. Így már nem is olyan furcsa, hogy sok külföldi eleinte lelkesen vág bele a világ egyik legnehezebb nyelvének elsajátításába, azonban hamar elmegy a kedvük. A magyar nyelv rengeteget változáson ment keresztül az idők során, mindamellett, hogy rengeteg dolgot megőrzött. Hogy időközben könnyebbé vagy nehezebbé vált-e, arra nem könnyű válaszolni, mi azonban örülünk, hogy a magyar nyelvet anyanyelvünknek nevezhetjük. Bár nem mindenki szereti az irodalmat, azonban Bencze Imre versét legalább egyszeri elolvasásra mindenkinek ajánljuk.