Miért jó a munka az Ön számára?

Legtöbben túl sok időt töltünk ülve, ami lelassítja az anyagcserét és befolyásolja a vércukorszint, a vérnyomás és a testzsír lebontásának képességét. A fizikálisabb munka, vagy akár a munkahelyi gyaloglás intelligens egészségügyi lépés – segít kevesebbet ülni, többet mozogni és csökkenteni az inaktivitásból eredő rossz egészség állapot kockázatát.

[wp_ad_camp_1]

Szeretne aktívabb társasági életet? Ideje dolgozni. Egy munka által nemcsak új barátokat szerezhet a munkahelyén, hanem sokan kapcsolatban maradnak, miután távoztak, így a társadalmi köre csak nagyobbá válhat. És ha valahol ugyanolyan befogadóan dolgozik, akkor az élet minden területén találkozhat emberekkel. Szociálisabb is lehet, miközben valamit visszaad a közösségnek. Sok vállalat jótékonysági napokat kínál vagy rendezvényeket szervez, így bekapcsolódhat adománygyűjtésbe és a helyi közösséggel való együttműködésbe. Egészségesnek lenni nem csak az elegendő testmozgást jelenti, hanem a mentális jólét gondozását is. A munkát végző emberek általában boldogabb és egészségesebb életet élveznek, mint azok, akik nem, különösen, ha a mentális egészségről van szó. A továbbtanulás, a produktivitás érzése és a mások megsegítése jó érzéssel tölti el.

Semmi sem hasonlít arra, mint amikor érzi, hogy jó munkát végzett, vagy jól kezelte a trükkös helyzetet a munkahelyi és otthoni bizalom növelése érdekében. Önértékelésünk minden sikerrel növekszik, vagyis úgy érezzük, hogy nagyobb kihívásokkal és tanulási lehetőségekkel tudunk szembenézni. És ha nyitott azokra, ki tudja, hová vezethetne a még nagyobb önbizalom? Függetlenül attól, hogy az osztály legjobbja volt-e az iskolában, vagy sem, a munka kiváló hely arra, hogy megtudja, mit tehet. Ez túlmutat a képesítéseken is. A munka során megtanulhatja mindazokat a készségeket, amelyek megkönnyítik az életet: jobb kommunikáció, problémamegoldás, viták rendezése és időgazdálkodás.