Mi a parasztház építészet?

A kortárs otthoni trendek esetén a parasztház stílus óriási szó. Meglepődhet azonban, ha megtudja, hogy a parasztház építészet gyökereinek szerény kezdete volt az amerikai úttörők által az 1700-as és 1800-as években, amikor szerény vidéki házakat építettek.

[wp_ad_camp_1]

A vidéki területeken valódi parasztházakat építettek a mezőgazdasági életmódhoz. Míg sok ilyen házat fából építettek, addig a gyarmati időkből származó régi idősebb parasztházak sokféle anyagból épültek, a régiótól függően. Például Texasban a korai parasztházak mészkőből készültek. Tornácok: két elsődleges funkciójuk volt. Nyáron biztosították a helyet a kikapcsolódáshoz, és egész évben sárkamráként funkcionáltak, amelyek helyet kínáltak a piszkos munkás csizmák lerúgásához, mielőtt bárki belépett volna a házba. A fából épített parasztházakat általában táblák borítják, amelyek vízszintes falemezek gyakran átfedve egymást, hogy kerüljék a szeleket és a nedvességet.

Parasztház építészet
Parasztház építészet

Különösen az északkeleti részen épült házakban a nagy kandallók minden gyarmati ház szívét képezték, mivel csak az volt a hőforrás a meleghez és a főzéshez. Az 1900-as évek elején épített parasztházakban általában nagy méretű kandallók voltak. Sok idősebb ház hasonló alaprajzú. Az első emeleten elegendő főzési hely van a ház hátulján, egy hivatalos nappali rész van a ház elején, a hálószobák pedig a második emeleten találhatók. Eltérően sok olyan modern háztól, ahol az előcsarnokban lépcsők vannak, a lépcsők gyakran a konyha közelében helyezkedtek el. Vannak regionális variációk. Délre a tanyaházak léteztek, amelyek gyakran hasonló, rusztikus, az informális élethez létrehozott hangulatúak. A klasszikus tanya azonban sokkal szélesebb elrendezéssel rendelkezik és alacsonyabb is, mint egy parasztház.