Mi a név és névnap fontossága? Milyen névnap van ma?

Nevünk lényünk nagy misztériumának része. Valahogy kifejezi számunkra és mások számára is alapvető egyediségünket, annak ellenére, hogy ugyanazt a nevet sokan mások is megoszthatják velünk.

[wp_ad_camp_1]

Milyen névnap van ma? Megtalálhatja a mai névnapot a kerdezdmeg.hu weboldalon, tehát ne habozzon, látogasson el hozzánk még ma és tudjon meg mindent a névnapokról és azok történelméről. Amikor meghalljuk, hogy nevünkön szólítanak, egy igazi váratlan izgalmat okoz számunkra. Mindenki vágyik arra, hogy ismert és elfogadott legyen. Mindenhol a nevünk vesz körül minket, és ennek hallatán valaki mély örömmel válaszol: „Igen, az én vagyok én!” A nevünk, mintha egy híd lenne, amely összekapcsolódik „másokkal”, akik körülvesznek minket. Amikor megkérdezik a szülőket, miért választották a gyermekeik számára az adott neveket, gyakran azt mondják, hogy bár gyermekük születése előtt más neveket választottak, érthetetlenül meggondolták magukat a csecsemők születése után. Egy apa elmondta, hogy számtalan nevet keresgélt gyermekének a várakozás hosszú hónapjai alatt, de egyik név sem tűnt tökéletesnek.

Azon a napon, amikor bement a kórházi osztályra, hogy meglátogassa feleségét és megismerje újszülött lányát, felesége átadta neki a névjegyzéket, és némi meglepetéssel mesélte, hogy egy név azonnal „beugrott” és kétségtelenül tudta, hogy ezt a nevet kereste. Mondhatnánk, hogy szinte olyan, mintha a gyerekek magukkal hoznák a nevüket, és valahogy továbbadnák ezeket az ismereteket a szüleiknek. A névnap a keresztneveink ünnepe, de lehet egy védőszent ünnepe is. Ez újabb kérdést vet fel: Ki az én védőszentem? Az egyház megtisztelt néhány férfit és nőt, akik olyan szent módon élték át az évszázadokat, hogy az egyház szentnek vagy áldottnak nyilvánította őket. Amennyiben többet tudna meg a névnapokról és a védőszentekről keresse fel a kerdezdmeg.hu-t.