Mesés fürdők, melyeket télen is felkereshetsz

Hévíz világszinten egyedi, ugyanis ez az egyetlen olyan fürdőhely, aminek a teljes gyógyító vizét föld alól feltörő forrásbarlang tölti fel. A gyógyító hatású termálvíz önmagában is megér egy misét, de még tovább emeli a tó különben is nagy népszerűségét, hogy a partot hatalmas fák szegélyezik, és hogy a víztükrön csodás tündérrózsák ringatóznak. Természetesen a szállóknak és apartmanoknak hála télen is remek lehetőséget kínál egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre.

[wp_ad_camp_1]

Miskolctapolca a már említett Hévíz után talán a második leghíresebb fürdő hazánkban, hiszen Európában egyedülálló az, hogy egy barlangból és egy természetes forrásból üdülőközpontot építettek ki. A ma látható eredményért természetesen komoly munkálatok folytak, így már messze nem csak a gyógyvíz hatásait lehet élvezni a fürdőben, hiszen a hangulatos barlangfolyósokon keresztülhaladva különféle csobogókban, valamint pezsgőfürdőkben, hideg- és meleg vizes medencékben is megmártózhatunk.

Miskolctapolca fürdő télen
Miskolctapolca fürdő télen

Egerszalóknak hála nem kell Törökországig mennie annak, aki mészből felépült, kénes termálvízzel alámosott fürdőt keres. A hazánkban található, ma már igencsak népszerű fürdőhelyen eredetileg olajat kerestek, amikor a fúrás során egyszer csak váratlanul gyógyhatású forrás tört fel a mélyből. Ahogy a víz lecsordogált a domboldalon, annak a nyomában fokozatosan kiépültek a mészkőteraszok. A ma is látható, ám folyamatosan változó, különleges elrendezésű lépcsősor így alakulhatott ki.

A Bükfürdő szintén a véletlennek köszönheti a létét, hiszen itt is olajat kerestek, ami helyett egy azóta is töretlen népszerűségnek örvendő gyógyforrásra bukkantak a szakemberek. A majdnem hatvan fokos víz csaknem ezerháromszáz méter mélyről tör a felszínre. A mesés forrás óriási vízhozama miatt az egyik legbőségesebb termálnak számít nem csak idehaza, hanem az egész európai térségben.