A lefolyók meghatározása

A kábelek és lefolyók megtalálása problémás feladat, ha nem mi magunk építettük a házat, hanem már készen vásároltuk. Ha eldugul a vezeték, akkor már érdemes megtudni, mi hol van. Ám, ha társasházban lakunk, biztosra soha nem tudhatjuk, hol találhatók a csövek. Erre azonban a szakembereknek külön módszere van.

[wp_ad_camp_1]

A nyomvonal meghatározás igénybe vétele ilyen esetekben javasolt. A nyomvonal meghatározás két módon történhet. A szonda segítségével történő nyomvonal meghatározás esetében egy olyan szondát alkalmaznak, mely jelet bocsát ki magából. A lefolyóba addig szokás betolni, míg el nem érnek a duguláshoz, a baj okához. Ennek a tevékenységnek az elvégzése kamerás megfigyeléssel együtt jár, így nyer tulajdonképpen értelmet.

Nyomvonal meghatározás
Nyomvonal meghatározás

A szonda nélküli nyomvonal meghatározás a következőképpen történik: egy kábelre elektromos jelet kapcsolnak, majd beleengedik a csatornába. A jel befogásával meg tudja állapítani, hol találhatók a vezetékek. A nyomvonal meghatározás, mint láthattuk is, nem egy bonyolult művelet, nem igényel sok időt, de igencsak hasznos. Ha Ön is szeretné megnézetni a góc forrását, vagy csak ellenőrizni csöveinek állapotát, kérje vízvezeték szerelőjétől a nyomvonal meghatározást.