Kicsi fürdőszobából alakíts nagyot!

Először is, ha egy mód van rá, mindenképpen legyen a fürdőszobában ablak, mivel a helyiségbe beáramló természetes fényt semmi sem tudja pótolni. Az ablaknak emellett már önmagában is térnövelő hatása van, de még tovább fokozhatod a látványt, ha világos falfestéket, világos csempét és bútorokat vásárolsz. Érdemes a berendezést úgy megoldani, hogy több szegély álljon rendelkezésedre. A rendszeresen használatos holmik általuk könnyedén tárolhatóak.

[wp_ad_camp_1]

Egy gondosan kialakított, egészen a plafonig érő polcrendszer a kicsi fürdőszobákból sem hiányozhat. A jól kialakított forma nem csak praktikus, hanem látványos is, úgyhogy érdemes a megtervezésére időt, amíg a kialakítására pénzt áldozni. Jó ötlet lehet falfülkét építtetni a fürdőbe, hiszen ebben a mélyedésben kialakítható a beépített szekrény, de mindenféle holmi tárolására lehetőséget ad.

Nem csak a polcos rendszer lehet ideális a fürdőszobákban, hanem a beépített szekrény is rendkívül hasznos tud lenni sok esetben. Természetesen ez a megoldás sem mindig praktikus, hiszen ha valóban túl kicsi a hely, akkor csak fejmagasság felett érdemes gondolkozni. Ellenkező esetben azonban jó szolgálatot tehet a beépített szekrény. Helyet szoríthatunk neki az ajtó mögött, a csap alatt, de az illemhelyiség mellett is akár.

Fürdőszoba átalakítás
Fürdőszoba átalakítás

A falra szerelhető akasztók ugyancsak jó szolgálatot tehetnek. Választhatunk olyan akasztót, ami összecsukható, így ha használaton kívül van, nem fog helyet. Amikor pedig szükség van rá, akkor egyszerűen csak ki kell húzni és kész is.

Ha a fürdőszobában elférne a kád, de zuhanykabint is szeretnénk, akkor ne is gondolkozzunk tovább, ugyanis mindkettő kivitelezhető egyszerre. Nem csak esztétikailag helytálló a kádra szerelt paraván, hanem emellett azt is biztosítja, hogy a fürdés mellett a zuhanyzás is lebonyolítható legyen.