Megfázás tünetei és kezelése

A megfázás kellemetlen tünetekkel jár, amiket házi praktikák és gyógyszerek által hatásosan lehet csökkenteni. Viszont időt kell adni a szervezetnek a gyógyulásra, ezért érdemes a betegség ideje alatt otthon maradni, már csak azért is, mert a beteg környezetében sokakat megfertőz.

[wp_ad_camp_1]

Megfázás azoknak a betegségeknek a gyűjtőfogalma, melyek vírus általi felső légúti megbetegedések. A megfázás egy évben több alkalommal is képes ledönteni a beteget a lábáról, így a többség jól ismeri ezt a betegséget. Éppen ezért sokan nem veszik kellőképp komolyan és egy-két gyógyszer bevétele után folytatják mindennapi rutinjukat. Ez nagy hiba, ráadásul felelőtlenség is, hiszen másokat is meg lehet fertőzni közben. A megfázás jellemzően levertséggel, rosszkedvvel is együtt jár. A kórokozók elsősorban cseppfertőzéssel terjed, tehát beszéd útján, köhögéssel, tüsszentéssel, valamint az orrváladék által érintett tárgyak közös használata által is. A tünetek általában pár nap lappangás után jelentkeznek. Kisgyermekek esetében a láz is gyakori, de felnőttek esetében is előfordulhat. A jellegzetesnek számító tünetek alapján könnyű beazonosítani a betegséget.

A megfázás kezelésére számos házi praktika bevethető, de a gyógyszerek is rendelkezésre állnak. Fontos a meleg közeg és az ágynyugalom, különösen láz esetén. A megfázás ellen hatásos lehet a különféle gyógyteák fogyasztása, valamint a kamillával való inhalálás, ezzel azonban óvatosnak kell lenni, kisgyerekek számára pedig nem ajánlott. A tápanyagokban gazdag tyúkhús leves szintén jót tesz, ráadásul a tápanyagok pótlásában is nagy szerepe van. A vény nélkül kapható gyógyszerek szintén nagyon hasznosak, melyeket a gyogyline.hu webáruházban tud megvásárolni nagyszerű áron, továbbá a webáruházban részleteket is megtalál!