A technológia rávilágít a petefészekrák kezelésére

A tudósok becslése szerint az összes rákos beteg közel 60% -a nem reagál hatékonyan a kemoterápiás kezelésekre. Még rosszabb – ugyanazon betegek közül sokan mérgező és néha halálos mellékhatásokat tapasztalnak.

[wp_ad_camp_1]

Most a Purdue Egyetem tudósa és vállalkozója azon dolgozik, hogy egyszerű LED-es lámpát használjon annak megállapításához, hogy bizonyos kemoterápiás lehetőségek működnek-e bizonyos betegeknél. A mű a Scientific Reports folyóiratban jelent meg. „Az alkalmazott doppler radarhoz nagyon hasonló technikát alkalmazunk a személyre szabott orvoslás előmozdítása érdekében” – mondta David Nolte, a jeles fizika és asztronómia professzora a Purdue Tudományos Főiskolán. „Elővesszük a LED-es fényt, és rávilágítunk a biopsziákra. Ezután kemoterápiát alkalmazunk a biopsziákon, és elemezzük, hogyan szóródik a fény a szövetekre.”

Nolte, aki szintén a Purdue Egyetem Rákkutató Központjának tagja, elmondta, hogy a fényszórás dinamikája részletes információkat nyújt a tudósoknak és az orvosoknak arról a valószínűségről, hogy a kemoterápiás gyógyszer hatékony lesz a beteg számára. Nolte elmondta, hogy 24 órán belül eredményeik születtek. Ez az első vizsgálat, amely a petefészekrákban szenvedő betegek biodinamikus képalkotását vizsgálta. „Az apoptózis jeleit keressük, vagy amit a sejtek kontrollált halálának hívunk” – mondta Nolte. „Az apoptózis az a jel, amely jelzi a kemoterápia hatékonyságát ennek a betegnek a szöveteiben és a daganatokban. Egyes rákos megbetegedéseknél sok kezelési lehetőség áll rendelkezésre. Nolte a Purdue vállalkozói és kereskedelmi ökoszisztéma több csoportjával, köztük a Purdue Öntővel együtt dolgozott az üzleti terv kidolgozásán és a menedzsment felkeresésén. Az AniDyn orvostechnikai startupot Nolte és John J. Turek professzorok forgatták ki a Purdue Egyetemtől.