Leves kisokos: a legkedveltebb levesek típusai

Több különböző típusú leves létezik a mai modern konyhákban. Ezek a típusok két különféle kategóriába sorolhatók: erőleves és sűrű leves. Az erőlevesek közé tartozik a consommé és a húsleves. A sűrű levesek tartalmazzák a pürét, a velouté-t és a krémleveseket.

[wp_ad_camp_1]

Az erőlevesek finom levesek, amelyekben nincs sűrítőszer. A Consommé, egy francia tisztított hús- vagy halleves, az erőleves klasszikus változata. A húsleves egy másik általános erőleves. A húslevek különféle ízűek lehetnek, beleértve a csirkét, pulykát, marhahúst, zöldséget és gombát. A hiedelmekkel ellentétben az erőlevesek merész és megkülönböztethető ízűek is lehetnek. A jó erőlevesek soha nem vízízűek. Az erőleves egészségi előnyök széles skáláját kínálja, miközben tisztítja az emésztőrendszert. Ez az oka annak, hogy az erőleves annyira népszerű a kórházakban vagy étkezésekkor, amikor betegnek érzi magát. A húsleves vízből készült leves, amelyben csontokat, húst, halat vagy zöldségeket pároltak meg.

Consommé
Consommé

Hagyni kell a húslevest elég hosszú ideig párolódni, és a zselatin sűrűsíti azt, intenzíven ízesítve. A consommé előállítására őrölt húsok keverékét, sárgarépa, zeller és hagyma kombinációját, paradicsomot és tojásfehérjét adnak hozzá a húsleveshez. A magas színvonalú consommé készítésének titka a párolás. Párolással és keveréssel szennyeződéseket hoznak a felületre, amelyeket még jobban kiad a paradicsomban lévő sav jelenlét. A sűrű levesek olyan levesek, amelyeket liszt, kukoricakeményítő, krém, zöldség és egyéb összetevők felhasználásával sűrítenek. Attól függően, hogy miként sűríti a levest, különféle textúrák és ízek kaphatók. Például egy adag főtt hús és zöldség leve pépes levest eredményez. A felsoroltakon kívül igen elterjedt levesek a krémlevesek is.