Levendula palánta kedvező áron

A levendula szépsége talán az egyszerűségében rejlik, abban a sok pici apró lila virágban, melyből akkora és olyan intenzív illat árad, mely szinte felfoghatatlan és még is igaz.

[wp_ad_camp_1]

Levendula palánta kedvező áron megvásárolható a pannonhalmi levendula ültetvényről. Magyarországon először Tihanyban kezdték termeszteni 1920-ban. Ám Pannonhalma előtt jóval előbb fellelhető volt a levendula, ugyanis az apátság kertjében gyógynövényként tartották számon és ott már a 18. században is termesztették. A levendulának számos fajtáját megkülönböztetjük, de Magyarországon jellemzően az angol és francia fajta lelhető fel. Az belül is a szabad gyökerű vagy a konténerezett. A szabad gyökerű palánták tavasztól-őszig, míg a konténerezettek megfelelő időjárási viszontagságok mellett, akár egész évben virágozhatnak. Az angol levendula jellemzően 40-50 centiméteres nagyságot éri el, ám esős időszakban akár 80 centiméteres is lehet. A francia ezzel szemben sokkal kisebb, hiszen kb. 30 centiméteres nagyságra nő meg.

Levendula palánta
Levendula palánta

Sokan óvakodnak a levendulatermesztéstől, ugyan sokszor olyan közhiedelmek terjednek el róla, hogy nagy érzékeny. Ám ez cseppet sem igaz, hiszen egy évelő növényről beszélünk, melynek, ha biztosítjuk a feltételeket, akkor akár 25-30 évig is élhet. Egyetlen egy titka van a levendulának, melyet mi most elárulunk Önnek, ez pedig nem más, mint a fényt. Nagyon nagy igénye van a fényre, csak akkor tud kellően fejlődni és növekedni, ha állandóan fényt kap. Árnyékos helyen elpusztul. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, akkor rendelje meg a kiválasztott palántákat, most. További bővebb információt a pannonhalmilevendula.hu oldalán talál. Illetve elérhetőek vagyunk még a 06-20/595-7777-es telefonszámon.