A legjobb látnivalók Madridban

Európában számos olyan ország, főváros van, ahová érdemes ellátogatni. Napjainkban már az utazás sokkal könnyebben és egyszerűbben megoldható, mint régebben, ezért ha tehetjük látogassunk el a lehető legtöbb helyre. Ha melegebb vidékre vágyunk, akkor Madrid egy nagyon jó választás.

[wp_ad_camp_1]

Madrid legjobb látnivalói közül az egyik leghíresebb talán a Plaza Mayor, a város árkádos főtere, amely különleges hangulatot áraszt. A 17. században épült szimmetrikus, négyszöglet alaprajzú teret egységes építészetű, háromemeletes lakóépületekkel vették körül. Manapság a Plaza Mayor éttermek, bárok és a turistákat szórakoztató művészek központja. Ha itt járunk, akkor mindenképp kóstoljuk meg a tintahalszendvicset, ami páratlan a világon. A madridi királyi palotát messze az egyik legszebb európai palotának tartják. Az új palota terveinek elkészítésével egy olasz építészt bíztak meg, és arra kérték, hogy egy pompás, grandiózus épületet készítsen. Napjainkban a palota leginkább a fogadások és a különféle állami rendezvények helyszíne. A királyi család egy másik, Madridhoz közeli palotában él.

Madrid
Madrid

A Buen Retiro park, Madrid legkellemesebb és legszebb parkja, amely gyönyörű szobrokkal, galériákkal és egy csodálatos kristálypalotával, és egy gyönyörű tóval nyűgözi le az ide látogatókat. Egy kitűnő hely a kikapcsolódásra, sétálásra, biciklizésre stb. Szintén Madrid ad otthont a La Latina negyednek, ami a város legrégebbi, középkori része, ahol sok helyivel is találkozhatunk. Ha a spanyol konyha legjobb fogásait szeretnénk meg kóstolni és jó borokat inni, akkor a legjobb hely a La Latina negyed. A művészetkedvelők számára kihagyhatatlan állomás a Museo del Prado, ahol a 12. és a 20. század közötti híres spanyol, olasz, flamand és német művészek alkotásai kapnak helyet.