Lelki okok a herpesz megjelenésének hátterében

A szakértők véleménye szint a herpesz megjelenésének hátterében nagyon sokszor lelki okok állhatnak, melyek megszüntetése nélkül csakis a tüneteket tudjuk kezelni. Ám még a kiinduló pontot nem találjuk, addig számítanunk kell rá, hogy újra és újra megjelenik.

[wp_ad_camp_1]

A herpesz a legtöbb esetben az ajkak szélén, és azok környékén jelenik meg. Ám ezen kívül jellemző még az orcákon, illetve az orr környékén is. A herpesz első árulkodó jelei lehet a sűrű apró kis hólyagok megjelenése, melyek mellé viszketés társul. Az első tüneteként még jelentkezhet a bőrpír a viszketés mellé, majd később fájdalmas érzéssel párosulhat. A herpesz már betegségekkel is társulhat, így főként influenza, gyomorrontás, menstruáció és lelki panaszok esetén is jelentkezhet. Amikor az immunrendszerünk legyengül, akkor sokkal előbb jelentkezhet, ám olyan is előfordulhat, hogy betegségek nélkül is megjelennek a pici pöttyök. A szájunk és azon megjelenő különféle jelek, nagyban árulkodhatnak a szervezetünk egészségéről. Amennyi lelki problémáink vannak, akkor a herpesz egyfajta jele lehet az elutasításnak és a taszításnak.

Herpesz
Herpesz

Az ajak herpesz, akkor is elmúlik, ha nem kezeljük, ám, ha minél előbb szeretnénk eltüntetni, akkor különféle erre alkalmas kenőcsökkel felgyorsíthatjuk a folyamatot. Amennyiben nem tudjuk megtalálni a szervezetünk a gócpontot, vagyis, hogy mi állhat annak hátterében, hogy herpeszünk van, akkor számolnunk kell azzal, hogy kis idő múlva újra jelentkezik. Ám ennek kezelésére egy igazi csodaszert hívhatunk segítségül, amely nem más, mint az aloe vera. Amely a bőrproblémákra nagyon jó megoldást jelent. Ezen kívül hatásos lehet még az olívaolaj, illetve a teafaolaj is. Amikor herpeszünk jelentkezik, akkor érdemes egy kicsit a dolgok hátterébe néznünk, hogy vajon minden rendben van-e az életünkkel.