Lázcsillapító a gyogyline.hu webáruházból!

A lázcsillapítás kapcsán újra és újra fellángol a vita, hogy szükség van-e lázcsillapításra. A láz alapvetően nem haszontalan, hiszen hozzájárul a szervezet gyógyulásához. Viszont, ha a láz meghalad egy bizonyos mértéket, akkor több kárral jár, mint amennyi haszonnal.

[wp_ad_camp_1]

Lázcsillapító – 39 Celsius fok fölött már indokolt a lázcsillapítás, ugyanis nagyon komoly tünetekkel jár, továbbá ilyen testhő mellett az enzimek működése sem megfelelő. Abban az esetben, ha a beteg közérzete megkívánja, akkor szükséges lehet a lázcsillapítás, azonban nagyon nem mindegy hogyan. Sokan a különféle hűtőmechanizmusokban hisznek, azonban ezekkel jobb óvatosan bánni, mivel a vizes borogatás vagy hűtőfürdő olykor pont ellenkező hatást fejt ki, mivel az erek összehúzódnak, aminek következtében a szervezet képtelen megfelelő hőmennyiséget leadni. Arról már nem is beszélve, hogy egy lázas beteg számára sem kellemes a hideg vízben dideregni. A láznak kellemetlen kísérő tünetei vannak, mint például izzadás, bágyadtság, keringési zavarok, hidegrázás. Láz esetén elsősorban a láz csillapítása a cél, nem pedig a teljes láztalanság elérése.

A lázcsillapítás egyik kiváló módja a lázcsillapító gyógyszer alkalmazása. Elsősorban az idős, valamilyen betegségben szenvedő emberek esetében lehet veszélyes a magas láz kialakulása. Légzőszervi és szívbetegek esetében szintén nem túl jó a magas láz, így az ő esetükben szintén szükséges lehet a mielőbbi lázcsillapítás. Sokan a gyermekek számára az egész testre adott vizes borogatás alkalmazását tartják ideálisnak, azonban a nedves fürdőlepedővel történő lázcsillapítást ma már nem javasolják a szakemberek sem, hiszen rendkívül rossz élmény a gyermekek számára. Bővebb információkért és a termékek megtekintéséért látogasson el a gyogyline.hu webáruházba!