Konferenciaszervezés és sajtótájékoztató

Igen sok vállalkozás életében érkezhet el az a pillanat, amikor egy sajtótájékoztató vagy egy konferenciaszervezés előtt áll. A sajtótájékoztató megszervezése nem túl egyszerű feladat jobb azt szakemberre bízni. Sajtótájékoztató megtartása előtt érdemes a témát pontosan meghatározni, valamint egy megfelelő időpontot és egy helyszínt is kiválasztani.

[wp_ad_camp_1]

Össze kell állítani a vendéglistát, azaz a meghívott újságírók listáját és természetesen gondoskodni kell a vendéglátásról és a sajtótájékoztatóhoz szükséges technika és berendezés beszerzéséről is. Az előzetes sajtó anyagot minden esetben meg kell küldeni a meghívottaknak és a meghívókat is ki kell küldeni ezzel egy időben.  A konferenciák megszervezése még ennél is bonyolultabb feladat, hiszen itt több előadóval és egyéb programokkal is számolni kell, valamint ha több napos konferenciáról van szó, akkor a vendégek elhelyezéséről is gondoskodni kell.

Konferenciaszervezés
Konferenciaszervezés

A konferencia több napos programját igen alaposan meg kell szervezni, hogy az minél gördülékenyebben menjen le. A különböző szerepek kiosztásánál arra is oda kell figyelnünk, hogy a vendégeket minden esetben fogadni kell, a konferencia helyszínén az ülőhelyekre kell kísérni őket és az étkezések során sem árt, ha egy kiegészítő személyzet a segítségünkre van. Amennyiben komolyabb rendezvény megszervezése előtt áll, akkor mindenképpen gondoskodjon minden részletről, hogy az a pár nap teljesen gördülékenyen bonyolódjon le. Nagyon reméljük, hogy tanácsainkat megfogadja és nem vág bele egyedül a szervezési feladatokba!