Hogyan válasszunk parkettát otthonunkba?

A parketták ma már többféle kivitelben is megvásárolhatóak a szaküzletekben. Akik a régi típusú parkettákhoz ragaszkodnak, amelyet a szakemberek a helyszínen lakkoznak és csiszolnak, majd fektetnek le, természetesen arra is találhat megoldást. Hogy pontosan melyik parkettát is válassza az a legfontosabb kérdés és ezt érdemes nagyon alaposan átgondolni.

[wp_ad_camp_1]

A fa parketták nagyon praktikusak, hiszen klikkelős módszerrel igen könnyen és rövid idő alatt felrakhatóak. Ezek a parketták többféle vastagságban és színvilágban vásárolhatóak meg. A parkettaválasztásnál, leginkább a parketta vastagságára kell tekintettel lennünk, amelyet érdemes úgy megválasztani, hogy a mindennapi életvitelünknek megfelelő és tartós legyen. Az átlagos családi használatra a szakemberek a 7 mm vastag parkettákat ajánlják, míg nagyobb igénybevétel esetén a 8 mm felettieket.

Parketta
Parketta

Ha sokszor végigmegyünk a lakás parkettás részén tűsarkú cipőben, vagy elég sokszor van nálunk vendégség akkor érdemes a 10-12 mm-es vastagság mellett döntenünk.  A parketták felrakása után átlagosan 20-25 évig nem kell újra a parketta felrakással foglalkoznunk, hiszen ezek a ma kapható parketták már igen időtállóak. Nagyon reméljük, hogy megfogadja tanácsainkat és a legközelebbi lakásfelújítás alkalmával már a megfelelő parkettát sikerül kiválasztania. A vásárlás előtt minden esetben több helyről is kérjen ajánlatot, hiszen ezáltal akár igen magas megtakarításokat is elérhet a parkettát beszerzése esetén.