Kerülje el ezeket a lasagne készítéssel kapcsolatos hibákat

Nincs jobb egy jó tepsi lasagnenál, hiszen inycsinklandó, sajtos, és tele van szénhidráttal, szóval egy jó adag lasagne minden bánatra gyógyír lehet. Viszont, ha elrontja azt, akkor csak egy pépes tésztát kap megdermedt sajttal és leveses szósszal. Kerülje el tehát a következő hibákat, hiszen ön is és ez a világhirű étel is sokkal jobbat érdemel.

[wp_ad_camp_1]

Az első súlyos hiba az lehet, ha túlfőzi a tésztát. Először is el kell döntenie, hogy milyen típusú ételt szeretne. Ha nem megfőzhető tésztát használ, akkor az nem is igazi lasagne, az csak egy sült tésztaféle. Persze ha kevés ideje van, akkor a nem megfőzhető lasagne tészta életmentőnek tűnhet, viszont ilyenkor dobja fel az ízét és használjon sok szószt, sajtot és fűszereket. Ha pedig hagyományosan főtt tésztát használ, akkor még mindig ott van annak a lehetősége, hogy alul-főzi őket. A lasagne tésztának 4-5 perc kell, hiszen emlékezzen, hogy ez még egyszer meg fog sülni a tepsiben is.

Lasagne
Lasagne

Ne kövesse el azt a hibát sem hogy kihagyja a besamel mártást. A lasagnenak szüksége van a besamelre és a paradicsom alapú szószra is. Az egyetlen megoldás az, ha készít egy hús ragut, amely bővelkedik tejben vagy tejszínben. A lényeg az, hogy mindenképp szükség van tejtermékekre a sajtokon kívül is. A tejszínes mártással nedvesen tarthatja az ételt, ami kiegyenlíti a paradicsom savasságát. Az is problémát okozhat ha nem a megfelelő sajtot használja. A ricotta sajt például nem megfelelő a lasagnához, hiszen nagyon száraz, repedezett és felszíne is furcsa. A legjobb a lasagnahoz talán egy reszelt, kemény sajt, mint például a parmezán. Ez egy sós és diós ízt kölcsönöz az ételnek, pláne ha egy jó mártással párosul. Ha pedig feltétlenül ricottát szeretne használni, akkor adjon hozzá tojást és gyógynövényeket is majd sót és borsot, hogy ezzel legyőzze a szárazságot.