Érszűkület kezelése széndioxid segítségével

Az érszűkület tünetei között gyakran szerepel a végtagok fázása és azok zsibbadása, pedig a leginkább intő jel lehet a terhelésre jelentkező lábfájdalom. Fontos tudni, hogy a lábfájás súlyos esetben akár a szövetek elhalásához és annak minden komoly egészségügyi kockázatához is vezethet, éppen ezért a hatékony kezelés és persze a megelőzés nélkülözhetetlenek.

[wp_ad_camp_1]

Az érszűkület kezelése terén is bizonyított már a széndioxid csizma, amely a bőrön át adagolt széndioxid segítségével élénkíti a keringést. De miről is van szó tulajdonképpen az érszűkület esetében? A verőerek fala merevvé válik a belső átmérő csökkenése miatt. Mindez a lábak esetében kisebesedéssel és akár fekélyesedéssel is együtt járhat. Fontos tudni, hogy a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint mind kockázati tényezőnek számítanak és érszűkületet okozhatnak. A szívbetegség és az agyi infarktus terén érintettek különösen nagy veszélynek vannak kitéve, éppen ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges életmód szerepét a megelőzésben.

Érszűkület kezelése
Érszűkület kezelése

Szervezetünk komplex egységként működik, s a szív-, és érrendszer tipikusan az a terület, amelyre az életmód nagymértékben rányomja bélyegét. Nem véletlen, hogy az elhízott, mozgásszegény életet élők körében gyakoribb az érszűkület, valamint annak minden kockázata. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fogyással nem csak a szív-, és érrendszer terhelése csökkenthető, hanem olyan panaszok is, mint a vér koleszterinszintje. Természetesen a panaszok észlelése esetén érdemes orvoshoz fordulni, de az olyan mellékhatások nélküli gyógymódokkal is érdemes egy próbát tenni, mint amilyen például a széndioxid csizma alkalmazása. A konnyulab.hu weboldalon többet megtudhat arról, hogy mely területeken érdemes használni az eszközt és milyen eredmények várhatóak tőle.