Jön a nyár, kezdődhet az utazás Európa legszebb városaiba!

Vannak, akik a tengerpartra szeretnek utazni, míg mások a természetközeli, hegyvidékes vagy épp alpesi tájakat veszik célba. Ugyanakkor azok is sokan vannak, akik imádnak új kultúrákat felfedezni, izgalmas városokat és azok látványosságait megismerni.

Európai városok kapcsán bőven van miből válogatni, ugyanis számos, csodás nagyváros található az öreg kontinensen, amit legalább egyszer az életben látni kell. Ha van olyan város, amely igazán romantikusnak mondható és számos romantikus film helyszínéül szolgált, akkor az mindenképp Párizs. Itt minden megtalálható, amire egy turista kíváncsi lehet. Többek közt itt vannak a világ leghíresebb múzeumai, például a Louvre. Habár az Eiffel-torony amolyan kötelező látnivalónak számít, érdemes Versailles-ba is ellátogatni. Ezenkívül, ha gyermekkel utazik, akkor Disneyland is kihagyhatatlan látnivaló. Prágába nagyon könnyű első látásra beleszeretni. A legikonikusabb látnivaló tagadhatatlanul a Károly-híd, melyen előszeretettel andalognak a turisták. Az óváros elképesztően szép, köszönhetően a középkori szűk utcáknak és a számtalan történelmi látnivalónak.

Amszterdam kapcsán gyakran hallani a laza erkölcsű vörös lámpás negyedről, illetve a marihuánás süteményekről, azonban nem csupán ennyiből áll a város, kár volna ennyire ledegradálni. Rengeteg látnivaló, bájos helyszínek és különleges atmoszféra jellemzik a várost. Érdemes a hollandokhoz hasonlóan biciklire pattanni és úgy bejárni a várost. Ha teljes kulturális sokkban szeretne részesülni, akkor azt javasoljuk, hogy utazzon Isztambulba, amely teljesen más, mint a legtöbb európai város, azonban nem annyira drasztikusan, hogy az sok legyen az ide látogatóknak. Isztambul az egyetlen olyan város a világon, mely egyszerre két kontinensen helyezkedik el.