Így vásárolj használt bútort okosan!

Vásárlás előtt a használt bútort mindenképpen próbáljuk ki. Különösen igaz ez a székek, fotelek, kanapék esetében. Ha valamilyen sérülést felfedezünk a bútoron, csak akkor adjunk érte pénzt, ha pontosan tudjuk, hogyan vagy kivel fogjuk tudni megjavíttatni, nehogy a garázsban álljon az idők végezetéig, mert használhatatlan.

[wp_ad_camp_1]

A használt bútorok esetében érdemes a felszín mögé is látni. Egy kopott, foltos, lyukas huzatú kanapé első ránézésre kiábrándító, de ha egyébként is áthúzni terveztük, a kárpit hibái nem számítanak. Ha stílusában az adott bútordarab tökéletesen passzolna lakásunkba, csak a huzat mintája vagy színe hibádzik, ne habozzunk a vásárlással!

Használt bútor
Használt bútor

Ha fából készült bútort keresünk, jobb, ha a keményfákat, mint a tölgym bükk részesítjük előnyben. Ezek hosszú éveken, akár évszázadokon át tartósak és használhatók maradnak, szemben a puhafával, mint pl. a fenyő, ami rendszeres használat mellett igencsak sokat veszít tartósságából. Fémből készült bútorok esetében a rozsdától ne riadjunk vissza, felületkezeléssel és a megfelelő fedőréteggel teljesen újjá varázsolhatók.

Az összeszerelhető bútorokkal óvatosan kell bánni. Sokszor egy készletben árulják az eredetileg nem egymáshoz passzoló elemeket vagy éppen hiányosan adják el őket. Ezt a vásárlás pillanatában szinte lehetetlen felmérni, hiszen nem tudhatjuk, pontosan milyen elemek vagy alkatrészek szükségesek a bútor összerakásához.