Igen népszerű a gyermekek körében a görkorcsolyázás

Az iskolás gyermekek gyakran rágják apukájuk és anyukájuk fülét azzal, hogy végre vegyenek egy görkorcsolyát. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha a szülők nem egy veszélyes sportként kezelnék. Sokan féltik gyermeküket, de ez a féltés igen sokszor túlmegy azon a határon, amely értelemszerű lenne. A görkorcsolya oktatás keretében az Ön gyermeke is mindent megtanulhat és így már Ön is nyugodtabban alszik talán.

[wp_ad_camp_1]

Érdemes a lakóhely környékén ilyen oktatási lehetőséget keresni, hiszen hosszabb távon nagyon megtérülhet. Amennyiben szerencsések úgy iskolán belül is szervezett körülmények között elcsíphetnek egy görkorcsolya oktatást. A görkorcsolyázás egy könnyed és fesztelen, a szabadság érzését nyújtó sport a gyerekeknek. A korcsolyázást lehet gyakorolni parkolókban, aszfaltokon és az iskola kinti sportpályáján is. Az első igazi görkorcsolya megálmodója Joseph Merlin egy belga úriember volt, aki egy egysoros fémkerekű görkorcsolyát tervezett. A kétsoros korcsolyák már csak az 1860-as években bukkantak fel, amelyet Plimpton tervezett.

Görkorcsolyázás
Görkorcsolyázás

A görkorizás különösen az angoloknál és az amerikaiaknál híresült el, hiszen itt a gyerekek sokszor ezzel közlekednek az iskolákba is. Amerikában 1960-ban kerültek elő az első cipőre szerelt görkorcsolyák, amelyeket a Chicago Roller Skate Company gyártott. Ekkor már a poliuretán kerekek váltották fel a fém kerekeket, amelyek sokkal kellemesebbé tették a korcsolyázást. Magyarországon leginkább a lakótelepi közösségekben hódít ez a sport és egyre több gyermek választja hobbijának is a görkorcsolyázást.