A hőmennyiségmérő egyedi mérésre és a költségek megosztására is alkalmas

Amikor egy társasház arra vállalkozik, hogy leválasztja lakásonként a fűtést akkor bizony igen nagy fába vágják a fejszéjüket, hiszen a költségmegosztáshoz a hőmennyiségmérő megvásárlása is igen fontos. A vízórából és hőérzékelő párból álló hőmennyiségmérő ár alakulása az, amely igen drága mulatság, ám hosszabb távon mindenképpen kifizetődő.

[wp_ad_camp_1]

A hőmennyiségmérők általában csak arányszámokat jelölnek, ám megfelelő hitelesítés mellett a leolvasott értékek a számlázás alapját is képezhetik. A hőmennyiségmérő hitelesítés nagyon fontos, hiszen e-nélkül az egész beruházás semmit sem ér. Ha egy háznak nincsen pénze a hitelesítésre, akkor használhatják az arányszámokat is, amelyeket az egyes lakásmérők eredményei alapján képezhetnek. A költségmérők arányszámai lehetnek Joule, Kilojoule, Megajoule és Gigajoule. Nagyon lényeges hogy az egy lakáson belüli radiátorok minden esetben egy fűtési körhöz tartozzanak, hiszen ha ez nincsen megoldva, akkor sajnos fűtőtestenként kell megvásárolni a hőmennyiségmérő készüléket.

Hőmennyiségmérő
Hőmennyiségmérő

A hőmennyiségmérőt lakásonként körülbelül 50.000 forintos áron lehet megvásárolni, amelynek hitelesítése 5 évente kötelező. Egy ilyen hitelesítés közel 10.000 forint, de ha mélyebben belegondolunk, akkor a mi érdekünk is, hogy hiteles legyen otthonunkban a fűtés mérése. Sajnos kevesen tudják, hogy ezeket a készülékeket kétévente, ki is kell takarítani, hiszen fontos a mérés szempontjából is! Nagyon reméljük, hogy ezek hasznos gondolatok voltak és mindenki elgondolkodik azon, hogy megéri-e a hőmennyiségmérés bevezetése otthonában!